En reise gjennom Norsk såpehistorie med Lano

En reise gjennom Norsk såpehistorie med Lano

Lano såpen har skapt hyggelige håndvaskøyeblikk for alle aldre. Les om såpehistorien til Lano gjennom nesten et århundre.

Lano har vært en del av norske hjem siden 1936, og tilbyr kvalitetsprodukter for personlig pleie med en rik historie av innovasjon og familievennlighet. Lano slik vi kjenner den i dag har hatt en lang reise, og slik begynte det:

1936: En mild begynnelse

Eventyret startet i 1936 ved Lilleborgs fabrikker ved Akerselven i Oslo, hvor Lano ble lansert som den milde såpen spesielt designet for barn. Med et løfte om å være skånsom for "såre ender og hender", fant Lano raskt sin plass i norske hjem som en familesåpe.

1940: Utfordringer under krigen

Råstoffmangel i andre verdenskrig førte til en midlertidig stans i produksjonen, men Lano kom sterkere tilbake etter krigen. Det var da merket virkelig tok av, med sitt nye slagord "ren og mild for liten og stor", som la grunnlaget for den kjære såpen vi kjenner i dag.

Nyhet! Lano håndsåpe med tre ulike dufter

Nyhet! Lano håndsåpe med tre ulike dufter

Vask de henda! Nå kommer Lano håndsåpe med nye, friske dufter: Lavendel for ro, Mandel & Honning for omsorg, og Eple & Bringebær for energi. Finn den rette duften for dine rene hender.

1950: Alf Prøysen og Lano

I 1950, bidro den kjære, norske forfatteren og musikeren, Alf Prøysen, til Lano's popularitet gjennom sjarmerende reklamefilmer som "Lille Lotte", og fastslo Lanos plass i norsk kultur.

1960-tallet: Lano for alle

Med introduksjonen av slagordet "Lano for liten og Lano for stor", utvidet Lano sitt marked fra å være en barnesåpe til å bli hele familiens favoritt. Dette tiåret så også starten på Lano-Ungen-konkurransen, som engasjerte familier over hele landet.

1970-tallet: Utvidelse av produktlinjen

Lano introduserte nye produkter som badeskum, sjampo, og deodorant, og revitaliserte også designet på deres fastsåpe, noe som markerte begynnelsen på en ny æra for merket.

1980: Flytende Håndsåpe-revolusjon

I 1989 ble den første flytende håndsåpen lansert, en innovasjon som ble raskt omfavnet av det norske folk for sin praktiske og hygieniske tilnærming til håndvask.

1990: Dusjsåpen entrer scenen

Lano's første dusjsåpe ble introdusert i 1996, og med sin milde og pleiende formel ble den raskt en favoritt og det mest solgte produktet i Lano-familien.

2000-tallet: Moro med håndvask

Ved årtusenskiftet lanserte Lano flere gøyale design for å gjøre håndvasken enda morsommere for barn, inkludert Gakk-Gakk og Smurfene.

Prøv Lano dusjsåpe

2010: Mykere mot huden

Lano forbedret sine produkter for å være enda mildere mot huden, og introduserte et nytt, boblende design som appellerte til både nye og gamle brukere.

2012: "Vask de henda"

Reklamefilmen "VASK DE HENDA" ble en viral suksess, og sangen ble et hyggelig tilskudd til håndvaskrutiner i barnehager og skoler over hele Norge.

2014: Oppdateringer og forbedringer hos Lano

Lano tok viktige skritt for å fornye og forbedre sine produkter for det norske folk. Året bød på introduksjonen av håndsåpe og dusjsåpe med ny, forbedret duft, som møtte forbrukernes ønsker om mildere dufter.

2024: Lano - Duftverden og "Vask de Henda"

I 2024 lanserer Lano "Duftverden" med friske dufter som Lavendel, Mandel & Honning, og Eple & Bringebær for en forbedret håndvaskopplevelse. Samtidig relanseres den kjente "Vask de Henda"-reklamefilmen med en moderne vri, for å fremme håndhygiene på en underholdende måte.

I tillegg til nye dufter, har Lano også kommet i nytt fresht design. Denne fornyelsen underbygger Lano's forpliktelse til å tilby produkter av høy kvalitet for både nye og trofaste brukere.

Nyhet! Lano håndsåpe med tre ulike dufter

Nyhet! Lano håndsåpe med tre ulike dufter

Vask de henda! Nå kommer Lano håndsåpe med nye, friske dufter: Lavendel for ro, Mandel & Honning for omsorg, og Eple & Bringebær for energi. Finn den rette duften for dine rene hender.