Slik lager du ekte italiensk pizza hjemme

Slik lager du ekte italiensk pizza hjemme

Med enkle triks løfter du pizzaen til nye høyder.

Det er få som er bedre på pizza enn italienerne, men heldigvis trenger du ikke dra helt til Italia for å nyte en ekte Capricciosa eller Parma. Dette er triksene du trenger for å lage ekte italiensk pizza hjemme.

Buon appetito og lykke til!

1. Start med deigen

Det viktigste når du skal lage italiensk pizza er den tynne bunnen. Her er det flere hemmeligheter som vil gi et godt resultat. Den første er å bruke mel av typen Tipo 0 eller Tipo 00. Denne meltypen har mer stivelse og glutenprotein enn vanlig hvetemel, og er derfor lettere å jobbe med. Med Tipo 0-mel blir deigen enklere å jobbe ut, og du kan bake ut pizzaen som en ekte italiensk pizzabaker uten at det går hull på den.

En annen hemmelighet er å bruke ekstra olivenolje i deigen. Det gjør bunnen ekstra sprø og god

Pizzadeigen blir best om du lager den selv! Pizzadeigen blir best om du lager den selv!
Dropp kjevle og bak i stedet ut pizzabunnen med hendene. Husk nok mel på benken!

2. Bruk god saus

I Italia skiller de mellom «pizza bianca», som er pizza med hvit saus, og «pizza rossa» som er pizza med klassisk rød tomatsaus. Uansett hvilken saus du velger er det viktig å bruke råvarer av god kvalitet.

Uansett om du velger rød eller hvit saus er det viktig å bruke råvarer av god kvalitet. Uansett om du velger rød eller hvit saus er det viktig å bruke råvarer av god kvalitet.

3.  Osten skal på før toppingen

Et av de store spørsmålene når det kommer til pizza er om osten skal på før eller etter toppingen. Riktig fremgangsmåte er ifølge ekspertene å fordele osten utover før du legger på toppingen. Prøv deg frem med ulike ostetyper som parmesan, mozzarella og Jarlsberg. Det viktigste er å bruke en ost som smelter godt. 

4. La noen få toppinger spille hovedrollen

Når du skal lage italiensk pizza er det viktig å huske at «less is more». Hold deg til to-tre gode smaker, og la disse spille hovedrollen. Prøv for eksempel salami Napoli og parmesan eller parmaskinke og ruccola.

Hva er bedre enn hjemmelaget pizzabunn og hjemmelaget pizzasaus, toppet med ost og bacon? Hva er bedre enn hjemmelaget pizzabunn og hjemmelaget pizzasaus, toppet med ost og bacon?

5. Bruk pizzastein

Italiensk pizza blir ofte bakt i steinovn. Hjemme på kjøkkenet kan du gjenskape denne effekten med en pizzastein og en pizzaspade. Da blir bunnen sprø og god! Du kan også bake pizzaen på grillen.