Matpakke av middagsrester

Matpakke av middagsrester

Ikke kast middagsrestene! De kan bli god mat senere, enten en knallgod lunsj dagen etter, og er en kjærkommen forandring fra brødskiver i stabel med mellomleggspapir.

Rester fra pølsemiddagen

Stekte eller kokte pølser gjør seg også godt dagen etter i en lompe eller tacolefse med kålsalat eller annet grønt.

Pastasalat

Blir det ikke middag til overs av seg selv, kan du hjelpe til og koke litt ekstra pasta. Da har du basen for en pastasalat som kan ta utallige former.

Rester av både kjøtt, kylling og pølse passer i en pastasalat sammen med tomat, agurk, litt løk, ruccola og paprika. Eller hva med revet gulrot og terninger av den fiskekaken som ble til overs? Kjempegodt!

Lag en dressing til pastasalaten av grønn eller rød pesto, gjerne rørt ut med litt kesam eller rømme. Og friske urter er selvfølgelig alltid godt!

Tacorester

Ble det noe igjen etter tacomiddagen i helgen? Da har du utgangspunktet for en smakfull matpakkewrap som du kan glede deg til på mandagen.

Du trenger ikke forandre på noen ting fra tacofredagen. Fyll tortillaen med kjøtt, salat, ost, rømme og salsa. Pakk wrapen i folie, så holder den seg saftig og myk.

Pizzarester

Å varme opp pizza to ganger, er ofte ikke så vellykket. Pizzaen blir gjerne tørr. Men et stykke kald pizza i matboksen, sammen med noen salatblader, gulrotstenger, cherrytomater og agurk er supert!

Lag en omelett av restene

En omelett kan fylles med utallige typer restemat i terninger. Kokt potet, bacon, løk, kjøttrester, rester av kylling eller grønnsaker.

 Og hva gjør du med den lille osteskalken som ligger bakerst i kjøleskapet? Den river du og har i omeletten sammen med alt det andre gode.

Rester av ris? 

Rester av kokt ris kan lett bli en kjempegod rissalat. Sammen med rester av koteletter, pølse, kjøttdeig eller kylling, og grønnsaksrester av brokkoli, blomkål, erter og gulrot, så har du en matpakke som ikke bare er en gammel vane.

Litt soyasaus blandet med vårløk og lime, er en god dressing til.

NB!  Husk at ris bør kjøles ned så fort som mulig etter måltidet hvis man ønsker å bruke restene. Dersom risen settes i kjøleskapet maks to timer etter koking, holder den seg i 2-3 dager ved 4 grader i kjøleskapet. Husk også at risrestene må varmes opp skikkelig, så den er helt gjennomvarm! 

Pannekaker

Pannekaker til middag er så godt at det kanskje aldri blir noen igjen? Stek noen ekstra! Så får du noe godt til matboksen dagen etter. Syltetøy er selvsagt på pannekakene, men har du prøvd en litt sunnere variant med eple og kanel? Eller salt pålegg som ost og skinke? Kjempegodt!

Rester fra fiskemiddagen

Fiskekaker eller fiskepinner kan også få et liv som matpakke etter middagen! Sammen med salat, tomat og kremost i polarbrød, eller som fiskepinnewrap med salat og urtedipp.