Slik renser du krabbe
Krabbekjøtt smaker utrolig godt, og er en kulinarisk godbit det enkelt kan lages festmat på. Men hvordan får man ut mest mulig av det gode krabbekjøttet inni det harde skallet?
1. Løft ut skallhuset
Bank hardt på "rumpa" til krabben med hånden. Ta tak på undersiden av krabben og på oversiden av skallet og dra skallhuset forsiktig av kroppen.
2. Fjern klør og gjeller
Dra av alle klørne og fjern de gråbrune gjellene som sitter på hver side av skallhuset. Husk også de som sitter i ryggskjoldet.
3. Fjern paven
Paven er krabbens magesekk og skal fjernes. Rett under øynene midt på skallet sitter munnen. Trykk ned til du hører et lite knepp, da er den løs. Paven kan nå lett tas ut og kastes.
4. Fjern overflødig skall
Knekk de høye kantene på krabbehuset ved å presse tommelen på kanten og ned mot innmaten. Fjern skallet du har knekt av.
5. Del krabbehuset
Legg krabbehuset med den flate siden ned og del den på midten Krabbekjøttet blir da synlig og lett å ta ut.
Litt mye jobb? Du kan også kjøpe ferdigrenset krabbe:
Slik knekker du krabbeklør
Mange synes krabbeklør er det aller beste kjøttet på hele krabben, så disse godsakene bør ikke bli glemt bort når det er krabbelag! Du kan også kjøpe bare krabbeklør og servere om du synes klørne er det beste med hele krabbesesongen.
1. Knekk klørne
Bruk en nøtteknekker til å knekke skallet rundt den store kloen. Har du ikke nøtteknekker kan du også bruke hammer eller noe liknende for å slå på skallet til det knuser.
Du trenger ikke slå hardt før det knekker, men det kan sprute!
2. Dra ut kjøttet av skallet
Når skallet er åpent, kan du enkelt dra ut klokjøttet.