Mandelmelkake med appelsin, ricotta og hvit sjokolade

Mandelmelkake med appelsin, ricotta og hvit sjokolade

Ingredienser

280 g mandelmel , ikke fettredusert
250 g ricotta
4 stk eggeplommer
4 stk eggehviter
50 g sukker
1 stk appelsin , finrevet skall, gjerne økologisk
3 ss appelsinsaft
2 ss smør
100 g hvit sjokolade

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Med mandelmel og ricotta blir denne glutenfrie kaken verdens saftigste! Og med deilig smak av appelsin og hvit sjokolade, blir det vanskelig å takke nei til bare et lite stykke til. Oppskriften er ment for en springform, 23 cm i diameter.

  1. Ingredienser
    Ingredienser
  2. Pisk sammen eggeplommer, ricotta, sukker og appelsinskall glatt med håndmikser.
    Pisk sammen eggeplommer, ricotta, sukker og appelsinskall glatt med håndmikser.
  3. Smelt hvit sjokolade og smør i en kasserolle.
    Smelt hvit sjokolade og smør i en kasserolle.
  4. Pisk eggehvitene stive.
    Pisk eggehvitene stive.
  5. Tilsett smeltet smør og sjokolade og mandelmel til eggeplommeblandingen, og rør godt sammen til en glatt røre. Fold eggehvitene forsiktig inn litt etter litt.
    Tilsett smeltet smør og sjokolade og mandelmel til eggeplommeblandingen, og rør godt sammen til en glatt røre. 
Fold eggehvitene forsiktig inn litt etter litt.
  6. Hell røren i en smurt 23 cm springform, og stek kaken på 175 grader midt i ovnen i 45 minutter.
  7. Avkjøl kaken på rist før du pynter med et dryss melis før servering.
    Avkjøl kaken på rist før du pynter med et dryss melis før servering.

Relaterte oppskrifter