Blomkål og brokkoligrateng

Blomkål og brokkoligrateng

Ingredienser

1 stk brokkoli
1 stk blomkål
4 dl melk
25 g mel
25 g smør
1 stk hvitløksfedd, finhakket
150 g revet ost
1 ts hakket, frisk timian kan sløyfes
salt
kvernet pepper
muskatnøtt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Blomkål og brokkoli sammen er en klassisk kombinasjon, og som grateng er det et perfekt tilbehør til ditt favorittkjøtt.

  1. Rens og del blomkål og brokkoli i små buketter (ikke glem å bruke brokkolistilken, den kan du skrelle og skjære i skiver).
    Rens og del blomkål og brokkoli i små buketter (ikke glem å bruke brokkolistilken, den kan du skrelle og skjære i skiver).
  2. Sett over en kjele med lettsaltet vann. Kok blomkål og brokkoli møre (ca 4-5 minutter), avkjøles i isvann, legges over i en ildfast form.
    Sett over en kjele med lettsaltet vann. Kok blomkål og brokkoli møre (ca 4-5 minutter), avkjøles i isvann, legges over i en ildfast form.
  3. Smelt smøret i en kjele, tilsett hvitløk og timian, rør inn melet, spe med melk mens du visper, kok opp, og la småkoke i 5 minutter mens du rører. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Ha alt over brokkoli og blomkålen i formen, og dryss over osten.
    Smelt smøret i en kjele, tilsett hvitløk og timian, rør inn melet, spe med melk mens du visper, kok opp, og la småkoke i 5 minutter mens du rører. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Ha alt over brokkoli og blomkålen i formen, og dryss over osten.
  4. Sett formen i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter, eller til overflaten er pent gyllen.

Tips

Kan også spises alene, evt. med litt sprøstekt bacon eller spekeskinke på toppen.

Relaterte oppskrifter