VM-gull til MENYs Angusbiff
I World Steak Challenge konkurrerer ledende kvalitetsprodusenter om å få frem de beste biffproduktene, og i år fikk flere av MENYs Angusbiffer medalje. Både entrecôte og ytrefilet ble belønnet med gullmedalje, mens indrefilet fikk både sølv- og bronsemedalje.
Vil lage verdens beste biff
Jæren-baserte Prima Brands står bak MENY Angus, og samarbeider strategisk med hele verdikjeden. Målet er å produsere kjøtt i verdensklasse, noe VM-medaljene igjen er et bevis på.
Medaljene er et resultat av det langsiktige arbeidet vi gjør sammen med Angusforeningen, Nortura og spesielt MENY. Vi har jobbet sammen om å skape verdens beste biff.
- Kristoffer Øglend, Prima Brands
Det er ikke første gang norsk Angus blir belønnet med medaljer. I 2019 fikk Prima Brands en sølv og en bronse, i 2021 to gull og en bronse og i 2023 to sølv og en bronse i samme konkurranse.
I år deltok 25 nasjoner, inkludert sentrale biffproduserende land som Argentina, Uruguay, Australia og USA.
- Nå som vi enda en gang har vist at vår Angus troner blant de beste biffene i verden, er det givende for veien videre, sier Kristoffer Øglend, Key Account Manager i Prima Brands.
- Her har MENY virkelig hatt et stort eierskap og vilje til å skape en vare og etterspørsel som bonde, forbruker og landbruket skal ha godt av. Vi er godt over 10 år inn i reisen, men den langt fra over, sier Øglend.
Startet i Egersund
I 2014 ble Angusgården etablert i Egersund. Siden har man her forsket fram verdens beste biff, og sikret jevn og god kvalitet på kjøttet.
Antall produsenter har økt betraktelig siden 2014, og i dag har Prima Brands, Angusforeningen og Nortura samarbeid med mer enn 2000 bønder som leverer Norsk Angus.
Garanterer høy spisekvalitet
Norsk Angus har bestemte krav til kjøttfylde, fettmengde, marmorering, størrelse, alder og mørning. Det sikrer kjøtt av høy kvalitet. MENY har satset stort på Angus og tilbyr i dag en rekke stykningsdeler i sine ferskvareavdelinger.
- Angus-samarbeidet er svært viktig for oss, nettopp for å kunne garantere kundene våre biff av høy kvalitet. Salget av angus har økt betydelig de siste årene, noe som er gledelig, sier Espen S. Lie, kokk og leder av MENY-Lauget.
Vi ønsker ikke nødvendigvis at kundene våre skal spise mer biff, men heller bedre biff, derfor er vi meget stolte over å være en del av dette viktige samarbeidet
- Espen S. Lie, kokk og leder av MENY-Lauget