Aleksander - Butikkslakter
Bilde: Foto: Erik Norrud

Aleksander - Butikkslakter

Jeg er så å si født i en dagligvarebutikk. Mine foreldre har drevet butikk så lenge jeg kan huske og jeg startet som flaskegutt i helgene allerede som barn. Faren min drev med slakting av elg som vi solgte i butikken, og etter hvert fikk jeg interesse for butikkslakterfaget og valgte å satse på det.

Det angrer jeg ikke på! Det beste med å jobbe i MENY er at vi har et godt arbeidsmiljø hvor jeg får ansvar og muligheter til å lære noe nytt hele tiden.

Som ansatt i ferskvareavdelingen er det viktig å kunne snakke med kundene og ha kunnskap om mat og matlaging, slik at man kan gi dem gode råd og tips når det gjelder tilberedning og tilbehør.

Mitt mål er å bli ferskvaresjef på sikt. 

Aleksander har nå fullført MENYs Traineeprogram og jobber i dag som ferskvaresjef.

Butikkslakter

Butikkslakteren har vanligvis ansvar for kjøttproduktene i butikkens ferskvareavdeling og representerer det viktige sisteleddet ut mot forbruker.

Kunnskap om kundebehandling og salg er derfor like viktig som kunnskap om produktene. Butikkslakteren skal være kundens rådgiver.

Butikkslakterfaget omfatter også ferdigmat, fisk, ost, grønt og bakervarer, med fokus på salg og kundebehandling. Økonomi og markedsføring er også viktige elementer i faget.