Lærling

Lærling

Oppdatert 27. mars 2023
Lurer på hvordan du kan bli lærling og hva en lærling i matbutikk gjør? Hva salgsfag, butikkslakter og sjømathandler innebærer? Her får du svaret på alt du lurer på om det å være lærling hos MENY.

Send en åpen søknad på lærlingplass

Søk her

MENY satser på lærlinger!

Vi i MENY satser på lærlinger fordi vi ønsker å tilby kunnskap og service til våre kunder, gjennom faglærte medarbeidere. Å være lærling i MENY er givende, spennende og lærerikt, og du blir fulgt opp av en mentor som vil lose deg trygt gjennom lærlingtiden.

Vi har et mål om å øke antall lærlinger og håper flere har lyst til å ta fagbrev hos oss. Når læretiden er over er det mange av våre butikker som ønsker ansatte med denne type kompetanse.

MENY er godkjent bedrift for opplæring innen fagene:

  • Ferskvarehandler
  • Salgsfaget

Hvordan blir jeg lærling?

For å bli lærling er det vanligste å velge retningene «salg, service og reiseliv» eller «restaurant- og matfag» på videregående. Du går to år på skole før du begynner som lærling.

I læretiden er du lærling i to år før du går opp til praktisk fagprøve. Som lærling jobber du i en 100 % stilling med lærlingelønn, og vil være en del av teamet med matarbeiderne i butikken du jobber i. Ved siden av å motta fagbrev etter endt læretid, får du også innblikk i arbeidslivet og en fot innenfor dagligvarebransjen.

Det er også mulig å kombinere studiespesialisering med lærlingtiden. Da fordeler du timene dine mellom skolen og praksis i butikk.  Et slikt løp går over fire år, og når du består eksamen og fagprøve vil du ha både studiekompetanse og være faglært. Under utdanningen får du lærlingelønn.

Opplæringskontor

 

De aller fleste velger å bli lærling gjennom et opplæringskontor. Opplæringskontoret vil hjelpe deg med å få læreplass i en butikk som passer for akkurat deg. Du får ekstra oppfølging, egne kurs og forberedelser til fagprøven – slik at du stiller sterkere den dagen du faktisk skal i ilden.

Det koster ingenting for deg som lærling å få plass hos et opplæringskontor, men du må søke for å få plass – litt på samme måte som å søke jobb.

Vi i MENY samarbeider med ulike opplæringskontorer:

  •  KOM - opplæringskontoret for salgs- og matbransjen
  • OSS&RM Opplæringskontoret for salg, service, restaurant- og matfag
  • LK - LærlingeKompaniet i Trøndelag
  • OKMS - Opplæringskontoret for mat- og servicefag i Trøndelag

Vi har ca. 150 løpende lærlingekontrakter i året, og vi ønsker oss flere. For oss er det viktig å inkludere våre lærlinger, gi faglig trygghet, personlige utfordringer og ikke minst arbeidsglede.

MENY er opptatt av bærekraft, og vi vet at lærlinger er bærekraft i form av kompetanse og undervekst til viktige roller som avdelingsledere, ferskvaresjefer og fremtidige kjøpmenn.

Vil du bli lærling i MENY?

Høres dette interessant ut? Levér en åpen søknad for lærlinger, så tar vi kontakt med deg.

Søk her
MENY Masters – et unikt kompetanseprogram

MENY Masters – et unikt kompetanseprogram

I MENY er mennesker vårt viktigste konkurransefortrinn. Våre kunder ønsker det lille ekstra, enten det er fagkompetanse eller service. Vi er derfor opptatt av å gi alle om jobber hos oss, de beste forutsetninger for å bli gode kundeveiledere. MENY Masters er vår digitale læringsarena hvor vi setter det lille ekstra i system.