Sørlandsparken kåret til Norges beste MENY-butikk

Sørlandsparken kåret til Norges beste MENY-butikk

Oppdatert 9. april 2022
MENY Sørlandsparken i Kristiansand gikk helt til topps i den høythengende kåringen «Årets butikk». MENY Åsane i Sandefjord ble hedret som «Årets fighter».

- Det er så høy standard og så jevnt i toppen. Alle finalistene er bevis på hvorfor MENY er Norges ledende supermarkedkjede. MENY Sørlandsparken gikk hårfint av med seieren. Butikken er helt rå på matglede og kundeservice, og sterk på intern kulturbygging, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

Kjuus er svært imponert over ledertrioen i butikken med kjøpmann Elin Pedersen i spissen. Han trekker også frem de gode økonomiske resultatene: 7,5 prosent vekst og en omsetning på drøye 103 millioner kroner i 2021.

- Dette er en lagseier

For to år siden satte Pedersen seg det ambisiøse målet om å bli kåret til Årets butikk i MENY.
– Dette er en lagseier. Vi er et fantastisk team, sa en jublende og rørt Pedersen fra scenen under offentliggjøringen på MENYs kick-off.

Fra venstre kjøpmann Elin Pedersen, ferskvaresjef Eigil Andre Hansen, ass. butikksjef Kristin Charlotte Hansen, og Edvin Pedersen (driftssjef i MENY). Foto: Kilian Munch Fra venstre kjøpmann Elin Pedersen, ferskvaresjef Eigil Andre Hansen, ass. butikksjef Kristin Charlotte Hansen, og Edvin Pedersen (driftssjef i MENY). Foto: Kilian Munch

Årets fighter

MENY Åsane i Sandefjord fikk prisen «Årets fighter» for eksepsjonell god drift av en av Norges råeste supermarkeder.

Også her fremheves sulten og engasjementet til butikksjef Sissel Røed og resten av hennes ledertrio.

MENY Åsane ble kåret Årets Fighter i MENY Foto: Kilian Munch MENY Åsane ble kåret Årets Fighter i MENY Foto: Kilian Munch

Omfattende juryprosess

Juryen har besøkt finalistene flere ganger for å sjekke atmosfære og konseptuell standard. I tillegg er kriterier som kundetilfredshet, økonomiske resultater, trygg mat-rutiner, matsvinn, lærlingoppfølging, kampanjegjennomføring, bruk av teknisk verktøy, kursing av matarbeidere og medarbeidertilfredshet del av sjekklista.

MENY kårer «Årets butikk» og «Årets fighter» en gang i året. Alle de 188 butikkene er med i kåringen. Innledningsvis går en vinner videre fra hver region til finalen.

I fjor ble alle butikkene kåret som vinnere - for sin ekstraordinære innsats knyttet til korona.

Årets 10 regionsvinnere:

 • MENY Bergen Storsenter
 • MENY Bryn
 • MENY Colosseum
 • MENY Holmestrand
 • MENY Lerstad
 • MENY Saga
 • MENY Skedsmo Senter
 • MENY Sørlandsparken
 • MENY Åsane
 • Helgø MENY Stokka

For mer informasjon, kontakt:

Elin Pedersen, kjøpmann, MENY Sørlandsparken, tlf. 95248882, elin.pedersen@meny.no
Sissel Røed, kjøpmann, MENY Åsane, tlf. 400 43 799, sissel.roed@meny.no