Grovt rugbrød

Oppskrift på et grovt og saftig rugbrød til frokost og lunsj. Egner seg godt til frysing. Oppskriften gir 2 brød som gir 20 skiver.
Grovt rugbrød
Oppskrift fra Grete Roede

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Varm melken til den er fingervarm, og løs opp gjæren i melken.
  2. Bland sammen mel, frø og gryn og tilsett det i væsken.
  3. Elt godt sammen, ca 10 minutter i kjøkkenmaskin. Deigen skal være grøtaktig.
  4. Dekk med plast og la den heve i ca 1 time. Elt deigen sammen på nytt, dekk med plast og la heve videre i ca 30 minutter.
  5. Fordel deigen i smurte former, én porsjon gir to brød. Dekk til med klede og la etterheve i 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen på 180 grader i cirka 50 minutter.
  6. Avkjøl brødene på rist.