Bondegård cupcakes

Bondegård-tema i barnebursdagen? Da passer disse søte og enkle sjokolademuffinsene med gårdsdyr perfekt. Hund, katt, sau, kylling og gris, den ene søtere enn den andre. Morsomt for både liten og stor, i tillegg smaker de veldig godt! 1 porsjon gir ca. 24 sjokolademuffins.
Bondegård cupcakes

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

 1. Først, lag sjokolade cupcakes. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene til muffinsene. Rør inn mel til slutt. Sett muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former eller et muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen bedre. Hell røren i muffinsformene slik at de er 3/4 dels fulle.
 2. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om muffinsene er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er de ferdige. Avkjøl muffinsene helt.
 3. Frosting med kremost: Visp melis og smør sammen på lav hastighet. Tilsett kremost, og visp til å begynne med på laveste hastighet. Visp til kremen er lett og luftig - minst 5 min.
 4. Lag eller bruk ferdig kjøpt fondant, som kan kjøpes i mange farger. Man kan også farge hvit fondant med fargepasta slik at man får akkurat den fargen man ønsker. Kna fondanten til den blir myk og fin å jobbe med.
 5. Pynte hund: Legg et tynt lag med kremostfrosting på cupcaken. Kjevle ut grå fondant, bruk melis til å arbeide med fondanten.
 6. Bruk et glass eller en rund form som er litt større enn cupcaken til å hulle ut et rundt lag, som man så legger oppå cupcaken. Hull ut og forme ører, øyne, nese og tunge i fondant farget etter ønske.
 7. Pynte katt: Smør kremostfrosting på sjokolademuffinsen.
 8. Bruk fondant til ører, nese, munn og følehorn.
 9. Pynte sau: Smør kremostfrosting på cupcaken.
 10. Bruk små hvite marsmellows som saueull, og små hjertekakepynt til ører og munn, bruk ferdigkjøpte kakepynt til øyne.
 11. Pynte kylling: Farg en del av kremostfrostingen gul og smør på cupcaken.
 12. Pynt med nonstop til hanekam og nebb, og bruk ferdigkjøpte kakepynt øyne.
 13. Pynte gris: Legg et tynt lag med kremostfrosting på cupcaken.
 14. Kjevle ut rosa fondant og bruk melis til å arbeide med fondanten. Bruk et glass eller rund form som er litt større enn cupcaken til å hulle ut et rundt lag som man legger oppå cupcaken.
 15. Bruk hjerteformet kakepynt til ører, liten rosa marsmellow til nese og ferdigkjøpte kakepynt øyne.
Pynte hund: Legg et tynt lag med kremostfrosting på cupcaken. Kjevle ut grå fondant, bruk
melis til å arbeide med fondanten.
Bruk et glass eller en rund form som er litt større enn cupcaken til å hulle ut et rundt lag, som man så legger oppå cupcaken. Hull ut og forme ører, øyne, nese og tunge i fondant farget etter ønske.
Pynte katt: Smør kremostfrosting på sjokolademuffinsen.
Bruk fondant til ører, nese, munn og følehorn.
Pynte sau: Smør kremostfrosting på cupcaken.
Bruk små hvite marsmellows som saueull, og små hjertekakepynt til ører og munn, bruk ferdigkjøpte kakepynt til øyne.
Pynte kylling: Farg en del av kremostfrostingen gul og smør på cupcaken.
Pynt med nonstop til hanekam og nebb, og bruk ferdigkjøpte kakepynt øyne.
Pynte gris: Legg et tynt lag med kremostfrosting på cupcaken.
Kjevle ut rosa fondant og bruk melis til å arbeide med fondanten. Bruk et glass eller rund form som er litt større enn cupcaken til å hulle ut et rundt lag som man legger oppå cupcaken.
Bruk hjerteformet kakepynt til ører, liten rosa marsmellow til nese og ferdigkjøpte kakepynt øyne.