Eplemuffins med vaniljekrem

Nydelige, saftige muffins med epler, brunet sukker og innbakt vaniljekrem. Eplemuffins er perfekt å bake om høsten når eplene er på sitt beste. Denne oppskriften gir 12 muffins.
Eplemuffins med vaniljekrem

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Smelt og brun smøret forsiktig til det er gyllenbrunt og aromatisk, og la det avkjøle seg. Skjær eplene i jevne smale båter/skiver.
  2. Vend eplene i sukker ogkanel. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker.
  3. Visp smøret raskt inn i eggedosisen. Rør inn det tørre vekselvis med melken. Fordel røren i muffinsformene, fyll formene ¾ fulle.
  4. Legg på en skje vaniljekrem på hver muffins, eller bruk en sprøytepose og sprøyt vaniljekremen litt ned i røren. Topp til slutt med epleskiver.
  5. Stek muffinsene midt i ovnen ved 190 °C i ca. 20 minutter.