Eplemuffins med vaniljekrem

Eplemuffins med vaniljekrem

Ingredienser

150 g meierismør
2 stk store egg
150 g sukker
250 g mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl melk
3 stk epler, f.eks. Alpe Golden eller norske Summer Red (i sesong)
2 dl vaniljekrem
2 ts kanel
2 ss sukker
perlesukker og skivede mandler til pynt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Nydelige, saftige muffins med epler, brunet sukker og innbakt vaniljekrem. Eplemuffins er perfekt å bake om høsten når eplene er på sitt beste. Denne oppskriften gir 12 muffins.

  1. Smelt og brun smøret forsiktig til det er gyllenbrunt og aromatisk, og la det avkjøle seg. Skjær eplene i jevne smale båter/skiver.
  2. Vend eplene i sukker og kanel. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker.
  3. Visp smøret raskt inn i eggedosisen. Rør inn det tørre vekselvis med melken. Fordel røren i muffinsformene, fyll formene ¾ fulle.
  4. Legg på en skje vaniljekrem på hver muffins, eller bruk en sprøytepose og sprøyt vaniljekremen litt ned i røren. Topp til slutt med epleskiver.
  5. Stek muffinsene midt i ovnen ved 190 °C i ca. 20 minutter.