Grove scones

Scones kommer opprinnelig fra Skottland og er et rundstykke bakt med bakepulver i stedet for gjær. Dette er en grunnoppskrift på grove scones, som du kan tilsette for eksempel bær, tørket frukt eller nøtter for ekstra smak. I denne oppskriften har vi brukt rosiner og nøtter. Oppskriften gir 16 scones.
Grove scones

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Du kan fint droppe nøttene og tranebærene, eller du kan erstatte dem med for eksempel bær, sjokolade eller annen tørket frukt.

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Bland smør, sukker, mel og bakepulver, salt og kefir i en kjøkkenmaskin. Vend rosiner og nøtter inn i deigen.
  3. Strø godt med mel på benken og rull deigen til en lang pølse. Del pølsa i ca 16 biter med en kniv.
  4. Legg sconesen på et bakebrett og pensle med sammenpisket egg.
  5. Stek sconesen i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldne. Ettersom sconesen er tilsatt bakepulver istedenfor gjær, så trenger de ikke å heve før de steker.