Fastelavnsboller med sjokoladekrem

Ferske, hjemmebakte fastelavnsboller blir raskt et lite høydepunkt. I denne oppskriften har vi tillatt oss å bytte ut den hvite, klassiske kremen med sjokoladekrem og syltetøyet med bringebær, for en ny vri på denne tradisjonelle godsaken. Ordet "Fastelavn" stammer fra "kvelden før fasten" og viser til den romersk-katolske kirkens fasteperiode på 40 dager før påske. Fastelavn faller alltid på en søndag, og er en god unnskyldning til å spise kremfylte boller, enten du skal faste eller ei.
Fastelavnsboller med sjokoladekrem

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ha de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland sammen. Smelt smør sammen med melk i en kjele. Væsken skal holde 37 grader. Hell det i de tørre ingrediensene og rør godt sammen. Elt deigen godt til den er blank og smidig på et melet bord, eller i kjøkkenmaskin med eltekrok.
  2. Dekk deigen med plast og sett den et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse, ca. 30-45 minutter.
  3. Velt den ferdighevede deigen ut på et bord, og elt den et par minutter med hendene. Del deigen i 12-15 like store emner og rull disse til boller. Ønsker du store boller kan du trille 10 stk. Plasser dem på et stekebrett dekket med bakepapir og la dem etterheve 30 minutter. Pensle med pisket egg og stek på 250 grader midt i ovnen, i ca 10 minutter. Følg med på bollene da ovner er forskjellige. Kjennes de veldig tunge er det et tegn på at de bør steke mer, begynner de å bli mørke på toppen er det på tide å sjekke om de er ferdige.
  4. Pisk myk krem av fløte og smak til med sjokoladekrempulver.
  5. Smelt kokesjokolade.
  6. Del bollene i to, ha sjokoladekrem og bringebær på bunnen og sett på toppen. Hell over smeltet sjokolade rett før servering.