Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Eggelikør

Eggelikør

Ingredienser

Eggelikør

1 vaniljestang
10 eggeplommer
3,8 dl sukker, helst finkornet om du har
2,5 dl kremfløte
2 dl Vikingmelk eller annen kondensert melk
2,5 dl lys rom
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hjemmelaget eggelikør med rom er raskt og enkelt å lage. Likøren drikkes som den er i likørglass eller den kan brukes i baking, over lune multer eller som fyll i konfekt. Du kan også fylle den på fine flasker og gi som bort i gave. Den har en holdbarhet på opptil tre uker i kjøleskap.

  1. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Pisk sammen eggeplommer, vaniljefrø og sukker på høy hastighet i ca. 10 minutter.
  2. Tilsett kremfløte og kondensert melk i en tynn stråle og rør i syv minutter til. Tilsett deretter rom og rør i tre minutter. Avkjøl.
  3. Hell eggelikøren på fine flasker og sett på kork. Oppbevares kjølig. Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil tre uker. Om den skiller seg kan du snu den et par ganger på hodet før servering.
  4. Serveringstips: - Hell eggelikør over iskrem eller bland den inn i hjemmelaget isparfait. - Hell eggelikør over lune multer eller andre bær. Likøren kan også blandes med pisket krem så den blir mildere. - Bruk eggelikør som fyll i hjemmelaget sjokoladekonfekt. Eller unn deg et glass eggelikør til kaffen og småkakene. - Kaffelikør: Bland eggelikøren med 2-3 dl sterk kaffe eller espresso.

Tips

Prøv eggelikør som topping på vaniljeis med lune bjørnebær. Deilig!

Relaterte oppskrifter