Hjemmelaget blomkålsuppe med spekeskinke

Deilig hjemmelaget blomkålsuppe med fløte og spekeskinke! Bytt gjerne ut spekeskinken med bacon. Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.
Hjemmelaget blomkålsuppe med spekeskinke

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. La blomkålen ligge i iskaldt vann med en liten skvett eddik i ti minutter. (Dette er skikkelig gammeldags. Før i tiden gjorde husmødre dette for å få eventuelle mark i kålen til å krype ut. I dag har kålen sjelden mark, men den blir faktisk bedre og sprøere av det.)
  2. Del blomkålen i små buketter. Kok opp vann og salt i en kjele. Ha i blomkålbukettene. Vannet skal bare akkurat dekke. La det koke i fem minutter.
  3. Bruk en stor gaffel og mos blomkålbukettene grovt, fremdeles med kokevannet.
  4. Bland sammen romtemperert smør og mel i en kopp eller dyp tallerken. Rør blandingen ut i kokevannet, litt om gangen, til suppen tykner. La det koke videre et par-tre minutter. Spe med fløte til konsistensen blir fin.
  5. Smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Serveres med et godt brød og gjerne litt finklippet spekeskinke som topping.
Del blomkålen i små buketter. Kok opp vann og salt i en kjele. Ha i blomkålbukettene. Vannet skal bare akkurat dekke. La det koke i fem minutter.