Speltrisotto med bakte rotgrønnsaker og paprikasaus

En deilig vegetarisk og laktosefri rett, med grønnsaker i vakre farger, enkel paprikasaus og sunn speltrisotto.
Speltrisotto med bakte rotgrønnsaker og paprikasaus

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Begynn med paprikasausen. Stek paprikaene i ovnen under grillelement i 10-15 minutter, til skinnet er forkullet. Dekk til paprikaene med plast inntil de er kjølige nok til å håndtere, nå vil skinnet slippe litt, og det blir lettere å fjerne.
  2. Skrell paprikaen og fjern frø/kjerne. Skjær kjøttet i terninger. Ha paprika, Alpro alternativ til matfløte og frisk dill i en blender og kjør til en glatt pure. Krydre med salt og pepper.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader. Bløtlegg speltkornene i kaldt vann i 30 min.
  4. Skrell grønnsakene og skjær dem i fine biter. Ha grønnsakene (unntatt løk) i en ildfast form og hell 2 dl buljong over. Krydre med salt og pepper og bak de i ovnen til grønnsakene er møre.
  5. Skrell og finhakk sjalottløk. Varm oljen i en kjele over lav varme. Ha i sjalottløk og fres under omrøring til løken er blank. Tilsett speltkornene og 3 dl buljong. Rør om, legg på lokk og la småkoke på lav varme i 15 min, eller til spelten er al dente.
  6. Form speltrisottoen til små «medaljonger» ved hjelp av små kakeformer. Trykk ned med baksiden av en skje. Toppes med de bakte grønnsakene. Dander sausen rundt på tallerkenen. Og strø over med snittet gressløk.
Skrell og finhakk sjalottløk. Varm oljen i en kjele over lav varme. Ha i sjalottløk og fres under omrøring til løken er blank. Tilsett speltkornene og 3 dl buljong. Rør om, legg på lokk og la småkoke på lav varme i 15 min, eller til spelten er al dente.