Smultringer

Smultringer

Ingredienser

3 stk egg
250 gr sukker
5 dl seterrømme
1 dl melk
4 ts hornsalt
2 ts malt kardemomme
750 gr siktet hvetemel
1 kg smult, eller nøytral olje, til koking

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på hjemmelagde smultringer, en ringformet kake som regnes som en av de 7 slagene julekaker. 1 porsjon gir ca 20 smultringer.

  1. 1. Visp egg og sukker sammen. Visp rømmen. Bland så alle ingrediensene forsiktig sammen til en jevn deig og la stå kaldt til neste dag.
  2. 2. Kjevle deigen ut på en melet flate til den blir maks 1 cm tykk. Bruk en smultringstikke til å lage ringene.
  3. 3. Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 grader. Stek ringene lysebrune i smulten. Ta dem opp med en pinne og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.
  4. 4. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.

Tips

Lag gjerne flere porsjoner og frys ned, så har du helt til påske!

Relaterte oppskrifter