Rullekake med syltetøy

Enkel oppskrift på hjemmelaget rullekake med bringebærsyltetøy. Rullekake er en gammel klassiker - og favoritt hos både store og små! Rullekake er kanskje en av de raskeste kakene du kan lage av trygge, norske egg. Vi har fylt den med bringebærsyltetøy, men du kan selvfølgelig fylle den med det du liker aller best.
Rullekake med syltetøy

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Denne kaken smaker også godt med vaniljekrem og friske bær.

Slik gjør du

  1. Bunnen: Sett ovnen på 180 grader, og kle en langpanne/brett med bakepapir.
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Det er viktig at du pisker lenge nok, ellers vil sukkerbrødet ditt synke sammen under steking.
  3. Når du har pisket i ca 10 minutter, tilsetter du 2 ss varmt vann (helst kokende) og pisker i 5 minutter til.
  4. Bland sammen hvetemel og potetmel. Sikt inn melet i eggedosisen i flere omganger, og vend dette forsiktig sammen med en slikkepott. Her må man være forsiktig så man ikke slår ut all luften av røren. Når alt melet er rørt inn, fordeler du røren jevnt utover det bakepapirkledde brettet.
  5. Stek kaken i ca. 10-15 minutter, avhengig av ovn, til bunnen er gyldenbrun. Ta kaken ut av ovnen og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over, slik at den ikke tørker ut og blir hard.
  6. Dynk: Kok opp alle ingrediensene, og la det koke i 5 minutter. La det så avkjøle seg.
  7. Montering: Når bunnen er avkjølt strør du 1 dl sukker på at bakepapir. Snu sukkerbrødbunnen på bakepapiret med sukker på. Ta av bakepapiret, dynk bunnen med sukkerlaken og fordel syltetøyet utover bunnen, men la det være igjen 1 cm helt nederst i ”festet”. Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret bunnen ligger på, slik at du får en stram og fin rull.
  8. Rull kaken sammen ved hjelp av kjøkkenhåndkleet, så du får en stram og fin rull. Ha gjerne fatet du skal servere kaken på klart slik at du til slutt ruller kaken på fatet med skjøten ned under kaken.
  9. Tips: Denne kaken smaker også godt med vaniljekrem og friske bær. Ha 2/3 av en pakke vaniljekrem og 1 kurv med friske bringebær utover kaken før du ruller den sammen. La det være 2 cm uten fyll nederst, da noe av kremen vil klemmes utover når kaken rulles.
  10. Ha resten av kremen og 1 kurv med bringebær som pynt på toppen etter at du har rullet kaken sammen.
Stek kaken i ca. 10-15 minutter, avhengig av ovn, til bunnen er gyldenbrun. Ta kaken ut av ovnen og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over, slik at den ikke tørker ut og blir hard.
Rull kaken sammen ved hjelp av kjøkkenhåndkleet, så du får en stram og fin rull. Ha gjerne fatet du skal servere kaken på klart slik at du til slutt ruller kaken på fatet med skjøten ned under kaken.