Vegetarisk red curry med blomkål

Oppskrift på kjøttfri red curry med blomkål, kokosmelk, frisk ingefær, chili og koriander. Nydelig når du har lyst på noe litt lettere med krydret smak. Tilsett gjerne flere grønnsaker og topp med friske urter. Nan brød er godt ved siden av.
Vegetarisk red curry med blomkål

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rens og skjær løken i tynne skiver. Finhakk chilien. Skrap skallet av ingefæren med en teskje. Riv (bruk den fineste siden av rivjernet) eller finhakk ingefær og hvitløk, og rens og del blomkålen i buketter.
  2. Varm oljen i en romslig stekepanne. Fres løk, hvitløk, ingefær og chili over middels varme, under stadig omrøring, til løken blir myk og gyllen.Tilsett karri-pasta og fres videre et lite minutt. Ha i blomkålbukettene og litt salt, rør alt godt sammen. Hell i kokosmelken.
  3. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i ca. 5 minutter til blomkålen er mør. Smak til med mer salt om nødvendig. Pynt med grovhakket frisk koriander og/eller mynteblader.
Rens og skjær løken i tynne skiver. Finhakk chilien. Skrap skallet av ingefæren med en teskje. Riv (bruk
den fineste siden av rivjernet) eller finhakk ingefær og hvitløk, og rens og del blomkålen i buketter.