Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Andebryst med sellerirot- og søtpotetpure, portvinssaus og skorsonerrotchips

Andebryst med sellerirot- og søtpotetpure, portvinssaus og skorsonerrotchips

Ingredienser

2 stk andebryst, gjerne Gårdsand
salt
1 pepper

Portvinssaus

2 dl rød portvin
2 ts brunt sukker
2 l andekraft
2 ss smør
1 stk sjalottløk

Sellerirot- og søtpotetpure

4 stk søtpotet
600 g sellerirot
smør
fløte

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne retten imponerer de fleste. Prøv nydelig andebryst med sellerirot- og søtpotetpure, din helt egen portvinssaus og chips av skorsonerrot.

  1. Hakk løk og stek gyllenbrun i en gryte med smør. Ha i brunt sukker og la karamellisere seg. Hell i portvin og kok uten lokk til halv væskemengde gjenstår. Tilsett andekraft og kok videre til det gjenstår ca. 5 dl ferdig saus.
  2. Vask skorsonerrot godt (mye jord som regel). Lag tynne skiver med mandolin eller grønnsaksskreller. Varm olje til 150-160°C og stek skorsonerrot sprø (noen få av gangen). Legg over på tørkepapir.
  3. Skrell søtpoteter og sellerirot og kok dem møre i vann. Hell av vannet, mos og ha oppi en god kladd smør og litt matfløte, rør til glatt puré tilsett salt/pepper.
  4. Bruk sous videmaskin om du har det, eller stek brystene i panne og etterstek i ovn. Krydre andebrystene med salt og pepper.
  5. Varm en stekepanne og ta andebrystene ut av vakuumpose hvis du har brukt sous vide. Skjær et rutemønster på fettsiden av brystet og stek andebrystene med fettsiden ned til skinnet blir helt sprø. La hvile 3-5 minutter. Del andebrystene i fine skiver. Anrettes på forvarmet tallerken.