Pizza bianca med spekeskinke, chevre og pinjekjerner

Pizza bianca med spekeskinke, chevre og pinjekjerner

Ingredienser

Pizzabunn

8 dl pizzamel
1 pose tørrgjær
3 dl vann
1 ss olivenolje
1 klype salt

Hvit saus

3 dl créme fraîche
1 ss hvitvin
1 ss olivenolje
1 stk hvitløksfedd
2 ss frisk oregano
1 salt

Topping

Mozarella
Jarlsberg
Chevre
ruccola
spekeskinke
pinjekjerner
trøffelolje

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Lett

Hvit pizza laget av Anders og Erlend i episode 6 av Norges Grillmester 2015.

  1. Bland sammen alle ingrediensene til pizzadeigen. Pass på at vannet holder rundt 37 grader. Elt til en smidig deig, og la heve på et lunt sted i cirka 1 time.
  2. Bland ingredienser til sausen, men ikke bruk stavmikser, da vil sausen bli for flytende og gjøre pizzaen vanskelig å jobbe med. La sausen stå mens du jobber videre med deigen.
  3. Kjevl ut deigen tynnere enn du tror, bruk mye mel på bordet. Dette blir 2 porsjonspizzaer.
  4. Smør sausen utover pizzabunnene. Fordel mozzarella, jarlsberg og innslag av chevre over pizzaen. Rett før servering legger du på spekeskinke etter smak, før du drysser over pinjekjerner og ruccola.
  5. Stekes på pizzastein på maks varme i cirka 8-9 minutter, eller til pizzaen er gyllen og fin. Ha over littegrann trøffelolje og pynt med timian.

Tips

La pizzastenen stå på grillen fra den settes i gang, det er viktig at denne er ordentlig varm for å få et godt resultat.

Relaterte oppskrifter