Grillet laksefilet med grønnkål

Grillet laksefilet med grønnkål

Ingredienser

4 stk porsjonstykker lakseporsjon 45°
1,5 pk grønnkål
2 ss nøytral matolje
0,5 stk chili
4 ts Ørretrogn
2 stk fedd hvitløk
1 pk ristede pinjekjerner
salt
pepper
1 pakke Bønnespirer til pynt

Hvitvinssaus med aprikos

3 dl tørr hvitvin
300 g meierismør, romtemperert
3 stk sjalottløk
100 g tørket aprikos
2 stk epler
0,5 stk lime
2 ss finhakket gressløk
salt
pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Laksefilet skåret i 45 graders vinkel, som er urtesmørmarinert og grillet. Servert med grønnkål, ristede pinjekjerner, bakt pastinakk, potet og gulrot, gressløk-beurre blanc.

  1. 1. Stek eller grill laksestykket i en god og varm stekepanne med litt olje og smør. Stek fiskestykket til du får en fin og gyllen farge før du så snur stykket. Videre skal fisken kun stekes i 1 min. Total steketid ca. 3 min. Wok grønnkålen med chili og hvitløk i nøytral olje. Vend inn pinjekjernene.
  2. 2. Finhakk sjalottløk og kok inn med hvitvinen. Reduser til halvparten. Pisk inn det romtempererte smøret litt og litt. Sausen skal ikke koke, da den kan «sprekke». Vend inn finhakket aprikos, gressløk og skjær opp eplene i fine firkanter eller runde kuler. Smak til med salt, pepper og lime. Legg opp laksestykket på en seng av grønnkål. Kan også serves med små mandelpoteter eller morenepoteter.