Grillet laksefilet med grønnkål

Laksefilet skåret i 45 graders vinkel, som er urtesmørmarinert og grillet. Servert med grønnkål, ristede pinjekjerner, bakt pastinakk, potet og gulrot, gressløk-beurre blanc.
Grillet laksefilet med grønnkål

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Hvitvinssaus med aprikos

Slik gjør du

  1. Stek eller grill laksestykket i en god og varm stekepanne med litt olje og smør. Stek fiskestykket til du får en fin og gyllen farge før du så snur stykket. Videre skal fisken kun stekes i 1 min. Total steketid ca. 3 min. Wok grønnkålen med chili og hvitløk i nøytral olje. Vend inn pinjekjernene.
  2. Finhakk sjalottløk og kok inn med hvitvinen. Reduser til halvparten. Pisk inn det romtempererte smøret litt og litt. Sausen skal ikke koke, da den kan «sprekke». Vend inn finhakket aprikos, gressløk og skjær opp eplene i fine firkanter eller runde kuler. Smak til med salt, pepper og lime. Legg opp laksestykket på en seng av grønnkål. Kan også serves med små mandelpoteter eller morenepoteter.