Urtepanert laksefilet

Urtepanert laksefilet

Ingredienser

4 stk lakseporsjoner, filet
2 ss olivenolje
8 ss pankopanering
2 ss frisk dill
2 ss frisk persille
salt
pepper
olivenolje

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Gi laksen knasende sprø stekeskorpe med brødpanering! Her har vi brukt panko som er japanske brødsmuler. Panko lages av brød uten skorpe og tørkes i flak fremfor bittesmå smuler. Disse flakene er lettere og luftigere i konsistensen, og blir ekstra sprø når de stekes. Men du kan fint bruke griljermel eller tørre smuler fra daggammelt brød også.

  1. Smør laksefiletene godt med olivenolje. Bland panko med finhakkede urter, litt salt og pepper. Vend laksestykkene i panko- og urteblandingen. Klapp paneringen godt rundt fiskestykkene på alle sider.
  2. Stek fisken med olivenolje i middels varm panne. Stykkene trenger 2-3 minutter på hver side.
  3. Server den sprøstekte laksen med en skvis sitron, poteter, grønnsaker og en god klatt med rømme. Denne laksen passer også utmerket sammen med asiatiske smaker og tilbehør, som for eksempel en grønnsakswok, ris og sweet chilisaus.