Torsk i ovn

Torsk i ovn

Ingredienser

800 g torskefilet u/skinn og bein
1 stk purre
2 stilker Sellerirot
2 stk gulrot
5 dl vann
12 st cherrytomater
1 pose fiskesaus
100 g revet ost

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Her kan du bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet hvis du ikke har det som står i oppskriften. Og sausen, den velger du etter ønske.

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Skjær torsken i serveringsstykker.
  3. Skjær purre og selleri i biter, og gulrot i terninger.
  4. Kok opp vann og kok grønnsakene i 2 minutter.
  5. Hell av vannet, og legg grønnsakene og cherrytomatene over i en smurt ildfast form.
  6. Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.
  7. Lag fiskesausen etter anvisning på pakken og hell den over fisken.
  8. Strø over ost, og stek retten i stekeovn i ca. 15 minutter. Serveres med kokte poteter.

Oppskrift fra