Julens klementinmarmelade

Julens klementinmarmelade

Ingredienser

500 gr klementiner
3 dl vann
0,5 stk sitron
750 gr sukker
1 stk vaniljestang

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Nydelig tilbehør til smaksrike oster. Hvorfor ikke gi bort et glass som julegave?

  1. Vask og skrubb klementinene godt under varmt vann. Skjær klementinene først i to og så i tynne skiver. Ta vare på eventuelle steiner og pakk dem inn i et stykke gasbind (de fungerer som fortykningsmiddel).
  2. Ha fruktmassen, vann og sitronsaft i en tykkbunnet kjele og tilsett eventuelle steiner. Kok opp, rør rundt og legg på lokk. La frukten småkoke under lokk i ca. én time.. Rør inn sukker og vanilje. Småkok videre uten lokk i ca. 45 min til én time eller til marmeladen har fått ønsket smak og konsistens. Rør ofte og skum av underveis om nødvendig.
  3. Fyll den varme marmeladen over på et rent syltetøyglass og sett på tett lokk.
  4. Skal du gi bort marmeladen i julegave? Klementinmarmeladen holder seg fint 2-3 uker så lenge den oppbevares kaldt i et rent, lufttett glass. Etter åpning bør du nok spise det i løpet av en ukes tid. Sannsynligvis vil den holde enda lenger pga syren i klementinene og sukkeret. Klementinmarmeladen bør oppbevares kjølig så lenge som mulig, men holder seg fint noen timer under juletreet.