Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Nyttårskylling

Nyttårskylling

Ingredienser

1 stk MENY julekylling
1 stk pakke lardo i skiver
1 stk sitron
1 stk kvast salvie
1 stk gulrot
1 stk løk
2 stk søtpotet, skrelt
400 g mandelpotet, skrelt
100 g smør
2,5 dl fløte
8 stk ferske fiken
3 ss flytende honning
1 stk pakke pinjekjerner
salt
pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Kylling er perfekt som nyttårs hovedrett og MENY sin nye Julekylling veier ca. 2 kilo og er dermed perfekt for 4 personer.

  1. Lag små snitt i kantene av kyllingskinnet, dytt inn lardo og salvie slik at det dekker det meste av kyllingkjøttet. Gni inn hele kyllingen med salt og pepper, legg over 4-5 skiver sitron.
  2. Skrell løken og gulroten, grovkuttes og legges i langpanne sammen med en kvast salvie, en klatt smør og dekk bunnen av pannen med vann. Legg en rist over pannen med kyllingen oppå. Stekes i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 70 min, til kyllingen har en kjernetemperatur på 90 grader. (Bruk termometer!)
  3. Kok søt-og mandelpotetene i usaltet vann til de er møre, sil og damp av, mos til passe grov konsistens mens du har i ca. 50 g av smøret og fløten. Smak til med salt og pepper.
  4. Del fikenene i 2 (evt 4), legg i en ildfast form og ha over honningen. Bak i ovnen i ca. 10-12 min. på 180 grader.
  5. Etter at du har tatt ut kyllingen og satt den lunt for å hvile, siler du av kraften fra langpannen og redusér med ca. 1/3. (Pass på at det ikke blir for salt!), og pisker inn resten av smøret, smak til med pepper, litt sitronsaft og evt. salt. Tilsett 2 ss finhakket salvie rett før servering.
  6. Transjer kyllingen ved bordet! Da kommer nyttårsfølelsen raskt.