Alt til maifesten

Alt til maifesten

Mai er en festmåned! Med dåp, konfirmasjon, bryllup og andre store anledninger har vi samlet alt du trenger til den store dagen. Vi gir deg de gode tipsene og oppskriftene på alt fra frokost og forretter, til kaker og god drikke du kan servere.

Handle det du trenger hos MENY

Fantastiske kaker til store anledninger

17. mai er ikke den samme uten et overveldende kakebord - uansett hvor mange eller få dere blir. I tillegg til pavlova er bløtkake, krydderkake, rullekake, ostekaker og friske frukt og bærkaker populære innslag. Og ikke glem den tradisjonelle kransekaken!

Alt til koldtbordet

Et godt koldtbord eller tapasbord er perfekt på en festdag som 17. mai. Nyt flere retter, godt pålegg, salater og tilbehør. Her er noe av det du bør servere på koldtbordet.

Gjør det enkelt! Kjøp ferdiglaget og serveringsklar potetsalat, aioli, roastbiff og karbonader, så slipper du å stresse på festdagen.

Har du alt du trenger?

Lag noe godt til maifesten

Den gode 17. mai-frokosten

Start dagen med en god frokost! Saftig eggerøre, gode skinker og pålegg samt god drikke i glasset er det som skal til for å sette stemningen. Husk sesongens friske frukt og bær!

Alt du trenger til frokosten:

Planlegg feiringen og finn fram bunaden i god tid. Da slipper du kjedelige overraskelser som at bunadsskjorta er flekkete eller at du er tom for egg på selve dagen.

Ingen 17. mai uten pavlova

Pavlova har blitt den soleklare vinneren på kakebordet til både 17. mai feiringen, konfirmasjon eller dåp. Lag en klassisk pavlova med krem og friske bær, eller prøv en variant med iskrem, sjokolade eller pavlovarull. Her er det kun fantasien som setter grenser!

Hektisk før 17. mai? Vi har alt du trenger til en rask pavlova

Server forfriskende drinker og mocktails

Om du ikke vil gå for en vanlig champagnefrokost, eller ønsker alkoholfrie alternativer er det mye godt du kan servere gjestene. Mocktails er rett og slett alkoholfrie drinker - og de smaker minst like godt! Prøv en av disse gode oppskriftene:

Varier pølsene

En pølse i hånda hører med på 17. mai! Med vårt store utvalg av pølser og tilbehør trenger ingen være like!

Iskrem og desserter til maifesten

Både barn og voksne gleder seg stort til god mat, men ikke minst masse is, kake og sommerfriske desserter. Server iskrem på nye måter eller lag søte desserter i flaggets farger. 

Husk is til feiringen