Månedens kaffe - prøv noe nytt i koppen!

Månedens kaffe - prøv noe nytt i koppen!

Oppdatert 15. desember 2022
Hver måned trekker vi frem vår favorittkaffe, og med det oppfordrer deg til å prøve! Coffee of the World er en kaffeserie fra hele verden med unik kvalitet og smak. Hvilken er din favoritt?

Visste du at nordmenn ligger på verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking? Derfor har MENY et stort utvalg kaffe, og hver måned oppfordrer vi deg til å prøve en ny type.

Her er de ulike kaffetypene:

 • Januar - Huehuetenago Guatemala
  Kaffe fra Huehuetenango dyrkes på høyeste beliggenhet i Guatemala, med lite regn og sen innhøstingssesong. Dette gir en langsom utvikling av kaffebærene som sikrer gode vilkår for aromatisk smaksutvikling. 

 • Februar -  Apaneca El Salvador (limited edition)
  Rund og søt kvalitetskaffe fra El Salvador med smak av melkesjokolade og et hint av bær. Dufter nydelig av vanilje og lys karamell. 

 • Mars - Gaitania Colombia
  Kaffe fra Gaitania i Tolima i de midtre Andesfjellene sentralt i Colombia. Her produseres det en kraftig og fyldig kaffe med smak av kirsebær og sjokolade. Kaffens aroma har også et lite innslag av karamell. 

Lyst til å prøve?

Av noen kaffetyper har vi kun fått tilgang til et lite parti. Disse er limited editon og vil kun finnes i begrenset antall per butikk.
 • April - Kontinental franskbrent
  Tradisjonsrik kaffe med kaffebønner fra Sør- og Mellom-Amerika, krydret med kaffebønner fra Afrika, Asia og Oseania. Smak av karamell, sjokolade og vanilje. 

 • Mai - (Limited Edition - kommer)

 • Juni - Blå Java
  Blå Java består av utvalgte kaffebønner fra regionen Bondowoso øst på Java i Indonesia. Denne kaffen er søt og mild med smak av sjokolade, plomme og karamell. Kaffen er håndplukket. vasket og soltørket og skiller seg spesielt ut når det gjelder smak. Dyrket på østre Java (i Bondowoso). 

 • Juli - Monsooned Malabar
  Monsooned Malabar består av kaffebønner fra Karnataka i India. Kaffen er prosessert ved monsunering, en helt unik indisk metode som gir en kraftig kaffe med lav syrlighet og en smak av vanilje, lær og søt tobakk.

 • August - Western Highlands Papa Ny-Guinea
  Kaffebønnene fra Western Highlands i Papua Ny-Guinea har en sødmefull aroma og en fruktig smak av plomme, rosin og søt tobakk. 

 • September - Baba Budan
  Kaffebønnene fra Chikmagalur i India gjør Baba Budan til en fyldig og søt kaffe med smak av moden frukt, kakao og søt tobakk.

Alt du trenger å vite om kaffe

Alt du trenger å vite om kaffe

Vi har alle opplevd de gode kaffeopplevelsene - og de som ikke var fullt så gode. Hvorfor er det slik? Her får du svaret på alt du lurer på om kaffebønner, brenngrad og smak, slik at du enkelt kan finne din favoritt.

 • Oktober -  Limited edition (kommer)

 • November - Inzovu Rwanda
  Inzovu Rwanda består av høytvoksende kaffebønner fra det lille landet Rwanda midt i Afrika. Denne kaffen er saftig og ren, med smak av appelsin og melkesjokolade. 

 • Desember - Sidamo Etiopia
  Fra kaffens opprinnelsesland, Etiopia, kommer disse høytvoksende kaffebønnene. Kaffen har floral aroma og smak av krydder, sitrus og steinfrukt.