Slik lager du maki

Slik lager du maki

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Vi viser deg hvordan! Utgangspunktet er oppskriften på maki sushi – og din fantasi.

Sushi er utrolig godt, og mye enklere å lage enn du tror! Med litt forberedelser kan du lage de lekreste makibiter på kort tid.

Knallgodt i makien:

Slik lager du makirull

Begynn med å lage sushirisen, siden den tar lengst tid. Her er det viktig å bruke sushiris og ikke vanlig ris for å få den riktige konsistensen.

Slik lager du sushiris

Slik lager du sushiris

Sushi betyr "sur ris" og den eddikmarinerte risen er en viktig ingrediens til god sushi. Så enkelt er det å lage god sushiris!

  1. Skjær grønnsakene i pene strimler. De klassiske grønnsakene i en maki er agurk, mango, avokado og vårløk. Velg mellom å bruke en frukt eller grønnsak, eller bland som du ønsker.

  2. Skjær fisken i strimler. Typiske fiskeslag til sushi er fet fisk som laks, ørret, kveite og tunfisk. Andre godsaker er kamskjell, kongekrabbe, scampi, lakserogn og torsk.

  3. Legg fram bambusmatten og dekk den til med plastfolie. Dette er for at sushien ikke skal sitte fast i bambusmatten, og den blir enklere å rulle.

4. Legg et nori-ark på bunnen, og legg på et tynt lag ris.

5. Legg strimler med laks og gjerne frisk agurk eller mango på risen. Både type fisk, frukt og grønnsak kan varieres. Tenk farger når du velger.

Husk dette til sushien:

La makirullen ligge i kjøleskapet til alle er ferdige og klar til servering.

6. Begynn å rulle sammen på samme måte som du gjør med en rullekake. Rull sammen til en fast rull. Ha noen fuktige knuste riskorn langs kanten som lim. Klem rullen godt i bambusmatten så den blir jevn og fin.

7. Del hver rull i to, og del så videre i to og i to igjen. Av en rull får du ca. 8 makibiter.

Server maki sushi med syltet ingefær, wasabi og soyasaus.