Hjemmelaget sushi og sashimi

Hjemmelaget sushi og sashimi

Maki, nigiri, temaki, uramaki og sashimi - den lekreste sushien er virker kanskje vanskelig å lage, men med gode råvarer kan du lage fantastisk sushi og sashimi hjemme.
Bli inspirert til å lage din egen sushi, poke eller sashimi - vi har alle oppskriftene du trenger.

Lag din egen sushi

Sushi  blitt et samlebegrep for et helt måltid bestående av lekre, rå fiske- og skalldyrbiter servert med ris. Frukt og grønnsaker med milde, friske smaker som mango, avokado og agurk er vanlig å servere til

Har du alt du trenger?

Hver tirsdag får du -30% på fersk fisk fra fiskedisken! Perfekt om du vil prøve noe nytt til sushikvelden.

Tilbehør til sushi

Sushi er ikke fullkomment uten sushiris, syltet ingefær, wasabi og ponzusaus. Du kan lage det selv, eller kjøpe ferdig tilbehør. Uansett om du skal servere sushibowl, sashimi, sushi eller en god blanding, er tilbehøret det som setter prikken over i-en. 

Emblem
All villfanget fisk bør fryses først dersom den skal brukes til sushi. Det er fordi det kan være små parasitter i fiskekjøttet som kun dør ved frysing eller varmebehandling.

I utvalgte MENY-butikker er det en egen sushidisk, og her blir sushien laget av dyktige sushikokker. Bestill takeaway eller se det store utvalget neste gang du er innom disse butikkene.

Tilgjengelig hos MENY Røa og MENY Oslo City

Få nylaget sushi levert hjem

Enkel og fristende sashimi

Det som skiller sashimi fra sushi er at fisken blir servert for seg selv. Man serverer fremdeles gjerne tradisjonelt tilbehør som syltet ingefær, sushiris og ponzusaus til sashimi, men dette serveres ved siden av fisken, som skjæres i tynne skiver og presenteres for seg selv.

Prøv laks av sashimikvalitet

Alt du trenger til poke

En pokebowl kan lett forveksles med en sushibowl, men den store forskjellen er at fisken i poke ofte marineres for å få en kraftigere smak. Ris er viktig til sushi, men valgfritt til poke. Men det betyr ikke at man ikke kan ta inspirasjon fra poke til sushi eller omvendt! 

Prøv noe litt annerledes med ceviche

Ceviche lages av rå fisk, men er egentlig en tilberedingsmetode som "koker" fisken ved hjelp av syre fra sitrus eller eddik. Har du lyst til å prøve noe nytt og har fisk av sushikvalitet, er ceviche en rålekker rett som passer fint som snacks, forrett eller middag - spesielt på varme sommerdager.