Min pasjonsfrukt er oransje

Min pasjonsfrukt er oransje

Noelia Montell Hernández tok i 2008 over ansvaret for familiebedriften Joyen. En bedrift som alltid har levert appelsiner og klementiner etter de høyeste kvalitetskrav – og som derfor også leverer til Cevita-merket. Noelia brenner for at bedriften hennes skal fortsette å levere like saftige og søte resultater også under hennes ledelse.

Noelias bedrift ligger i spanske Valencia – en by og et område med spesielt gode klimatiske forhold for dyrking av appelsiner og klementiner.

– Pasjonen for appelsiner og klementiner har jeg fått med meg hjemmefra. Jeg var nemlig alltid med faren min ut i plantasjene og rundt på pakkestasjonen helt fra jeg var liten jente. Og den dag i dag synes jeg det er like spennende å følge prosessen fra A til Å, sier Noelia.

ETTER ALLE ÅRENE TETT på og i familiebedriften, vet Noelia hva som kreves for å levere produkter på aller høyeste nivå.– For å kunne videreføre de kvalitets normene som faren min har satt, er min viktigste rolle som ny leder av familiebedriften å motivere produsentene og arbeiderne på plantasjene, og medarbeiderne på pakkestasjonen, til å fortsette med de rutinene som har gjort oss i stand til å levere premium kvalitet år etter år, forteller Noelia.

EN TYPISK ARBEIDSDAG for Noelia består av turer rundt på plantasjene og besøk på pakkestasjonen. På plantasjene følger hun med på utviklingen av frukten og er med når det blir foretatt analyser og kontroller der frukten blir vurdert i forhold til farge, smak, sukkerinnhold, juiceinnhold og antall skallfeil.

Alle disse parametrene er med på å avgjøre om den enkelte appelsin eller klementin kvalifiserer til Cevita-merket. Disse kontrollene avgjør om frukten kan høstes, og kan den det, sendes plukkerne ut i plantasjen. De håndplukker frukten skånsomt, og frakter den til pakkestasjonen. Ved ankomst pakkestasjonen foretas en ny og omfattende kvalitetskontroll før frukten sendes til pakking. Deretter sendes frukten gjennom flere sorteringsprosesser hvor størrelser, eventuelle skallfeil og mekaniske skader blir sortert ut. Deretter blir de pakket i Cevita-kasser én og én, og fraktet til Norge i kjølebiler.

– Alle som jobber her kjenner rutinene, og de pakker i henhold til Cevitas kravspesifikasjoner. Jeg håper at dere fortsetter å elske appelsinene og klementinene våre like høyt som jeg elsker å være med på å produsere dem, avslutter den lidenskapelige «sitrussjefen».