Dette passer de ulike potetene til

Dette passer de ulike potetene til

De er gode, næringsrike og ikke minst ekstremt allsidig - men hva er forskjellen på dem, og hva egner de seg best til? Her får du svaret!

Beate
Dette er den mest solgte poteten i Norge. Best høst og vinter, fast og fin i konsistensen. Den populære poteten tåler godt å kokes. 

Gulløye 
En melen potetsort som dyrkes fra Nordland og oppover. Den lange vekstsesongen gir en smaksrik potet. Flott til fersk fisk og med god saus. Denne poteten må trekkes forsiktig.

Mandelpotet 
Kjent for sin avlange form og nøtteaktige smak. Passer godt til lutefisk, rakfisk og viltretter. Går lett i stykker og må trekkes med varsomhet.

Kers Pink 
En melen potet som er ypperlig til stapper og baking i ovn. En av våre eldste sorter. Veldig god på smak, og må trekkes forsiktig.

Ringerikspotet
En melen potet og en fast gjest på matfatet. Dyrkes i varm og kalkrik jord i de solrike åkrene ved Tyrifjorden. Må trekkes forsiktig. 

Pimpernel 
En potet med mye smak og et bredt bruksområde. Den har gode kokeegenskaper og er likevel av den melne sorten.

Morenepotet
Små, delikate og smakfulle poteter fra sortene Folva og Colomba. En lettkokt og skallfast potet.

Perlepotet
Dyrket for å få flest mulig små poteter. De er små, lettkokte og ypperlig i retter der poteten skal skinne.

 

 

Det finnes mange ulike poteter i butikken. Noen er sesongvarer og skaper stor oppstandelse når de endelig blir høstet, mens andre finner man i butikken nesten hele året.

Her er de ulike potettypene du finner i butikken: