Favoritter på tur i høstferien

Favoritter på tur i høstferien

Skal du nyte høsten ute i naturen, kanskje på hytta med familien eller gode venner? Da er det viktig mye god mat i sekken. Enkel lunsj, hjemmebakte kjeks, vafler eller kakao? Les videre.

Det er ingenting som smaker bedre enn pølser på bål, nystekte vafler og kakao på tur. Ha gjerne med en miks av hjemmelaget og kjøpt slik at forberedelsene ikke krever for mye. Er du glad i å bake kan du lage hjemmebakte kjeks eller vaffelrøre dagen før, og er du så heldig å ha et vaffeljern laget for tur og bål, kan du steke dem når dere har kommet frem til en hyggelig rasteplass.

Favoritter på bål

Å tenne opp et bål på tur er utrolig koselig. Det skaper varme, og et samlingspunkt for mat og kos.

Ofte har vi med oss pølser til bålet. En annen klassiker er pinnebrød. Lag en enkel deig hjemme, ta den med i en liten brødpose, surr rundt en pinne og stek på bålet. Du kan også surre pinnebrød rundt en pølse, eller ta med bolledeig og grille på samme måte.

Husk dette til turen:

Har du prøvd ostesmørbrød på bålet? 

Legg skinke og ost mellom to brødskiver. Smør litt smør på utsiden av brødet, ta litt grillkrydder på hver side, pakk det inn i aluminiumsfolie og legg i sekken. Varm ostesmørbrødene på bålet i to-tre minutter på hver side og du har en skikkelig digg lunsj på tur.

God matpakke uten bål

Dersom du ikke har tenkt til å lage bål kan du smøre en god matpakke på forhånd. Rundstykker med pålegg er enkelt og godt, eller så kan vi anbefale disse oppskriftene på horn, ost- og skinkesnurrer, polarbrød og enkle, eltefrie rundstykker: 

Varm drikke til kaldere dager

Noe varmt å drikke på turen hører også med. Hva med en god chai, kakao, solbærsaft, krydderkaffe eller gløgg? Har du kakao i termosen kan du kjøpe med ferdig krem, for luksuskakao på tur.

Noe søtt til dessert 

Vi har gjerne også med noen søte favoritter i sekken, som gir energi, glede og motivasjon til veien videre. Havrekjeks, Kvikk Lunsj, boller og vafler står høyt på ønskelisten. Bak selv, eller kjøp ferdig for enkelhetens skyld.

Bak hjemmelagde cookies 

Hva med å bake små kjeks med sjokolade? Disse har myk kjerne, og perfekt å lage sammen med barna.

Nystekte vafler

Vafler på hytta med syltetøy er alltid stor suksess. Gjør vaflene litt sunnere med grovere mel og havrekli. Da blir de ekstra mettende og supre i tursekken.

Prøv også disse gode oppskriftene på vafler:

Banan med smeltet sjokolade

Et annet godt tips fra oss er å snitte opp bananer, dytte biter av kokesjokolade nedi som vist på bildet, og pakke dem i aluminiumsfolie. Ta dem med i sekken, og legg dem noen minutter på bålet slik at sjokoladen smelter. Enkel og knallgod dessert, men husk å ta med en liten skje til å spise med.

Populært i sekken:

Husk å sjekk at bålet er helt slukket og kaldt før dere forlater rasteplassen, og ikke glem å samle sammen søppel.