Desserter som passer til julemiddagen

Desserter som passer til julemiddagen

Julemiddagen er ikke komplett uten dessert, men hva slags skal du gå for? Her får du tre gode forslag som passer fint til ribbe, pinnekjøtt og skinkestek.

Uansett hva du serverer til dessert i julen, er det fint med noe som komplementerer smakene i julemiddagen. Her er våre beste tips til populære desserter som passer til den vanligste julematen.

Dessert til ribbe

Riskrem med rød saus er en tradisjonsrik klassiker som faller i smak hos de fleste, og som passer godt å servere etter ribbemiddagen.

Skal du ha risgrøt tidlig på julaften eller dagen i forveien, er det fint å lage en ekstra stor porsjon så du har til riskremen også.

Lyst til å prøve en ny vi på riskremen? Prøv en av disse oppskriftene:

Dessert til pinnekjøtt

Til pinnekjøttet kan du servere en lekker dessert som "tilslørte julepiker". Denne oppskriften er basert på tilslørte bondepiker, men med hjemmelaget eplemos med kanel, og julekrydrede, sprø brødsmuler.

Lag lekre, tilslørte julepiker

Syrlige, friske desserter passer godt etter julemat som pinnekjøtt. Her er noen flere varianter av fruktige desserter som er fine å servere:

Multekrem går aldri av moten og er en veldig enkel og rask dessert. Vend friske multer forsiktig sammen med pisket krem, og server med sprø krumkaker.
Nye måter å spise klementin på

Nye måter å spise klementin på

Det blir ikke jul uten klementiner, men denne lille frukten kan brukes til mer enn godteri. Klementiner brukes først og fremst som de er, til fruktsalater og som garnityr, men se nye måter å bruke klementiner i mat på.

Dessert når du skal ha mange på besøk 

Skal du ha mange på besøk i julen eller ønsker å servere desserter i porsjoner? Da er crème brûlée perfekt!

Crème brûlée passer godt som dessert til både skinkestek og ribbe. Den karamelliserte smaken passer nemlig svært bra til svinekjøtt. 

Et godt alternativ til crème brûlée er hjemmelaget karamellpudding. Det er enklere enn du tror! Prøv denne oppskriften:

Crème brûlée kan du lage ferdig god tid i forveien. Karamelliser den rett før servering, og server!

La noen andre lage desserten for deg!

Noen ganger har vi nok med å holde styr på bare julemiddagen. Da er det fint å vite at du får ferdige desserter som smaker som hjemmelaget hos MENY.

Prøv vår egen karamellpudding, sjokolade panna cotta, crema catalana eller riskrem og bringebærsaus! 

Prøv en av våre ferdige desserter:

Prøve noe annerledes? Del store jordbær i to. Pisk krem og bland inn knuste pepperkaker. Topp de halve jordbærene med pepperkakekremen.