Desserter som passer til julemiddagen
Uansett hva du serverer til dessert i julen, er det fint med noe som komplementerer smakene i julemiddagen. Her er våre beste tips til populære desserter som passer til den vanligste julematen.
Dessert til ribbe
Riskrem med rød saus er en tradisjonsrik klassiker som faller i smak hos de fleste, og som passer godt å servere etter ribbemiddagen.
Lyst til å prøve en ny vi på riskremen? Prøv en av disse oppskriftene:
Dessert til pinnekjøtt
Til pinnekjøttet kan du servere en lekker dessert som "tilslørte julepiker". Denne oppskriften er basert på tilslørte bondepiker, men med hjemmelaget eplemos med kanel, og julekrydrede, sprø brødsmuler.
Syrlige, friske desserter passer godt etter julemat som pinnekjøtt. Her er noen flere varianter av fruktige desserter som er fine å servere:
Dessert når du skal ha mange på besøk
Skal du ha mange på besøk i julen eller ønsker å servere desserter i porsjoner? Da er crème brûlée perfekt!
Crème brûlée passer godt som dessert til både skinkestek og ribbe. Den karamelliserte smaken passer nemlig svært bra til svinekjøtt.
Et godt alternativ til crème brûlée er hjemmelaget karamellpudding. Det er enklere enn du tror! Prøv denne oppskriften:
La noen andre lage desserten for deg!
Noen ganger har vi nok med å holde styr på bare julemiddagen. Da er det fint å vite at du får ferdige desserter som smaker som hjemmelaget hos MENY.
Prøv vår egen karamellpudding, sjokolade panna cotta, crema catalana eller riskrem og bringebærsaus!