Se etter dette når du velger ribbe
Er du en av de som mener at det ikke er jul før du kjenner lukten av ribbe? Da burde du lese videre.
For å lykkes med ribbemiddagen trenger du gode råvarer. MENY-Lauget, våre egne mateksperter, har i flere år smakt seg gjennom de ulike produsentenes ribber, og de er ikke i tvil - det finnes mye god ribbe!
Velg riktig ribbetype
Når du skal velge, bør du tenker over hvilke behov du har. Hvor mange skal det være til bords, hvor mye skal serveres ved siden av og hvor lang steketid?
Hos MENY finner du både tynnribbe, juleribbe og familieribbe, og her er tynnribbe og familieribbe de aller mest populære.
Hvem passer ribbetypene for?
- Familieribbe er det mange familier vil ha. Denne varianten har mindre fett og mer rent kjøtt enn tynnribben, og faller derfor i smak hos barn. Her sitter også koteletten ytrefileten på, noe som gir mer kjøtt.
- Juleribbe er det samme stykket som familieribben, men her er kotelettkambenet fjernet. Det gir et jevnere stykke som er lettere å steke og å dele.
- Tynnribbe er ribbestykket uten kotelettkammen. Den har samme tykkelse og er lettest å steke, og har mer fett og marmorering som gir mye god smak.
Skal jeg anbefale, ville jeg gått for tynnribben. Her har du godt med fett, noe som gir den skikkelige gode smaken og sikrer saftig ribbe.
Se etter fettet
Når du skal velge den beste ribba, er det fettet du skal se etter. På matspråket heter kalles dette ”marmorering”, og betyr ”naturlig fett som ligger spredt rundt i kjøttet”. Dette er det hvite fettet du ser i kjøttet.
- Fettet gjør at kjøttet blir saftigere og får en god smak, tipser Brynhild.
Med andre ord - marmorering, godt med fett under svoren og god kjøttfylte gir en ribbemiddag du sent vil glemme.
Er du fremdeles usikker? Spør en av våre dyktige matarbeidere i ferskvaredisken. Vi hjelper deg gjerne med å finne den perfekte ribben til julekvelden!
Bestill ribbe til jul
Hos MENY kan du legge inn bestilling på den ribben du ønsker til jul. Snakk med de som jobber i kjøttdisken i våre butikker.
Mange bestiller ferdig nystekt ribbe til julaften eller andre juleselskaper. Ribben krydres av dyktige matarbeidere i butikken minst én dag før den skal i ovnen, og stekes til den er saftig og har sprø svor.
Nystekt ribbe fra varmeskapet
Skal du invitere til lunsj eller middag og vil servere noe godt, eller har du rett og slett bare lyst på ribbe på en hverdag.
I hele førjulstiden finner du nystekt ribbe i varmeskapet. Denne smaker akkurat som hjemmelaget, så du kan kose deg med saftig, nystekt ribbe når du vil.