Nye måter å bruke ribbe og ribberestene på
De fleste av oss tenker kun salt og pepper eller ferdig ribbekrydder når vi skal tilberede ribba rundt juletider. Men visste du at ribbe kler vanvittig mange smaker?
Her har vi samlet flere gode tips til hvordan du kan tilberede ribba mer eksotisk, lettvint og attpåtil få mest ut av restene!
Ny vri på helstekt ribbe
Enten du skal servere noe litt annerledes til jul eller kanskje har ribbe i fryseren du vil bruke opp, er det enkelt å gjøre ribbe mer spennende.
Ribbe med chili, løk og mørkt øl
Gi ribba en liten asiatisk vri! Dette er en helt vanlig svineribbe, som er tilberedt med spennende smaker som chili, rødløk, laurbærblad og mørkt øl i formen.
Resultatet er en enda mer smaksrik ribbe, og en enda bedre saus.
BBQ-ribbe med kålsalat
En smak av sommer og grill! Denne glaserte ribba kan serveres hele året, og blir i tillegg svært smakfull restemat om du ender opp med litt til overs.
Prøv nytt tilbehør til ribba
Er du redd for å gå lei av surkål og det tradisjonelle tilbehøret før den store julekvelden, kan du prøve noen andre spennende alternativer som tilbehør. Hva med deilig brokkolisalat og saltbakte poteter?
Enkelt og god tilbehør til ribbe:
Slik bruker du rester av ribbe
Hvis det ble en del ribbe til overs og du allerede er lei av julemat, er det godt det finnes mange andre alternativer til surkål og poteter.
Ribbe kan brukes til alt fra tapas til burgere, sandwich og grillmat. Her er noen enkle tips for å få brukt opp ribberestene.
Ribberester med soyaglaze
Glaserte ribbe-rester med soyaglaze er en enkel og ikke minst smakfull måte å utnytte restene etter julemiddagen på, og som passer perfekt som snacks før middag eller på et fristende tapasbord.
Du trenger:
- 200 gram ribbe
- 4 spiseskjeer med hoisinsaus
Slik gjør du:
- Skjær av ben og svor før du deler ribba i høye "klosser"
- Dypp ribbebitene i soyaglaze (hoisinsausen).
Til denne retten er det godt å servere surkål, og på den måten får du brukt opp også disse restene. Både ribba og surkålen serveres kald.
Enkel burger med ribbe
Det er ikke mye som skal til for å gjøre ribba mer spennende! Varm ribba og ha den i hamburgerbrød.
Bánh mì med langtidsdampet ribbe
Denne vietnamesiske sandwichen kommer i mange varianter, og den mest er fylt med langtidsdampet, marinert ribbe, syltede grønnsaker, frisk koriander, agurk og chili samt majones og soyasaus.
Denne sandwichen byr på helt andre smaker enn de nordmenn flest forbinder med ribbe, og er perfekt i romjulen eller i førjulstiden – eller når du vil bruke ribbe på en helt ny måte.
Pork belly buns med ribbe
I New York vrimler det av food trucks, små matvogner som serverer varm mat du spiser i farta. Noe av det mest trendy du finner her, er pork belly buns.
Dette er fløyelsmyke boller med langtidsstekt svinekjøtt, asiatiske smaker og sprø grønnsaker.
For å lage pork belly i risbolle trenger du god tid, men resultatet er definitivt verdt ventetiden!
For å få frem alle de gode smakene skal ribben marinere i kjøleskapet i minst et par timer, helst natten over, før den langtidsstekes.