Serveringstips for svinefilet

Serveringstips for svinefilet

Svinefilet er magert kjøtt som de fleste liker, og som passer sammen med mye godt tilbehør. Les våre enkle tips kan du lage en deilig høstmiddag med hel indrefilet av svin.

Indrefilet av svin er den perfekte helgemiddagen, og behandler du en god svinefilet riktig vil det møre kjøttet smelte på tungen. 

 Indrefilet er det absolutt møreste kjøttet på dyret, og et godt valg når du vil ha det beste av det beste, forteller Ståle Sandvik, god svinefilet riktig ferskvaresjef hos MENY Solsiden.

Hos oss finner du alt fra i premium-kvaliteten Jæren Smak og økologisk filetkotelett, ytre- og indrefilet fra Grøstad, til et stort utvalg forskjellige stykningsdeler. 

 Det er bare de aller beste grisene som får kvalitets­klassifiseringen Jæren Smak på Sør-Vestlandet. Hos Grøstad i Vestfold lever grisene fritt og spiser det de vil av ville vekster og røtter. Sant blir det godt kjøtt av, forteller Ståle.

Når du skal tilberede magert svinekjøtt, er det viktig å ikke steke det for lenge – da kan kjøttet fort bli tørt.

Bruk et steketermometer for et saftig resultat, og sørg for at kjøttet hviler på benken en liten stund for du skjærer i det. Da har kjøttsaftene fått tid til å sette seg.

 Indrefilet er det absolutt møreste kjøttet på dyret, og et godt valg når du vil ha det beste av det beste Indrefilet er det absolutt møreste kjøttet på dyret, og et godt valg når du vil ha det beste av det beste

Slik steker du hel indrefilet av svin

  1. Brun alle sidene av fileten i en varm stekepanne med godt, nøttebrunt smør i, gjerne med en kvast friske urter og et hvitløksfedd for ekstra smak og aroma. 
  1. Stek ferdig indrefileten i pannen eller etterstek i ovnen. Bruk et steketermometer. Temperatur på 64-68 grader gir deg rosa kjøtt, mens 68-70 grader deg gjennomstekt kjøtt.
SVINFILET MED BAKT APPELSIN: Denne deilige middagen passer perfekt om høsten. SVINFILET MED BAKT APPELSIN: Denne deilige middagen passer perfekt om høsten.

Tre oppskrifter med indrefilet av svin

Her får du tre deilige oppskrifter på indrefilet av svin – perfekt som helgemiddag!

BACONSURRET SVINEFILET: Helstekt svinefilet med bacon og grønnsaksspyd er enkelt og godt. BACONSURRET SVINEFILET: Helstekt svinefilet med bacon og grønnsaksspyd er enkelt og godt.