10 matskatter du må smake i påsken

10 matskatter du må smake i påsken

Over hele landet produseres lokale spesialiteter, eller Matskatter, som vi kaller dem. Håndverk og tradisjoner videreføres, og produktene er noen av de mest spennende og smakfulle du kan få tak i. Her er produkter fra 10 Matskatt-produsenter, som du må prøve i påsken!

1. Jacobs Utvalgte egg

Det er ikke bare påskeharen som kommer meg egg. Tilknyttet Toten Eggpakkeri er 13 familiedrevne gårder som sammen sørger for at hønene har det best mulig.

Den lille leverandøren har kort transporttid, lagringstid og pakking, og du kan enkelt spore eggene tilbake til både leverandør og pakkedato. Ferskere egg på frokostbordet får du ikke!

Hønene på gårdene tilknyttet Toten eggpakkeri blir tatt godt vare på Hønene på gårdene tilknyttet Toten eggpakkeri blir tatt godt vare på

2. Jacobs Utvalgte bacon

Påskens mange og lange frokoster blir ekstra gode med bacon og egg på bordet. Jacobs Utvalgte bacon lages hos Toma mat i Haugesund. Baconet er tørrsaltet og er ikke tilsatt vann, så her er det bare gode smaker, og minimalt med sprut fra panna.

Slik lager du en god påskefrokost

Slik lager du en god påskefrokost

En god påskefrokost kan være alt fra det enkle som brødskiver og kaffe i solveggen, til en skikkelig frokostbuffet med egg, nystekte rundstykker, oppskåret frukt og grønt. La deg inspirere til deilige frokoster i påsken!

3. Angussnadder

Angussnadder er tynnskåret og møre strimler av Angus rundstek og bog. Kjøttet skives og krydres lett med løk, hvit pepper, paprika og spisskummen, deretter tres kjøttet lagvis på store gyrosspyd og stekes før det strimles.

Snadderet kommer fra 100% Norsk angus. Marmoreringen er bedre enn i annet biffkjøtt, noe som gir en mye rikere smak og saftigere kjøttstykke. Saken er biff – hver eneste gang!

Biffsnadder av norsk Angus i ferskvaredisken

Biffsnadder av norsk Angus i ferskvaredisken

Hektisk hverdag, og liten tid til å planlegge middag? Nå får du kjøpt ferdig biffsnadder av Angus - alt du trenger å gjøre er å varme det opp hjemme og servere med godt tilbehør.

4. Ekte meksikansk hvetetortilla

På tide med en tacokveld i løpet av påsken? Da bør du legge de autentiske hvetetortillaene fra Como Mexico i handlekurven. Lety Rodriguez kom til Norge i 2012 med mormorens meksikanske tortillaoppskrift i bagasjen. De hjemmelagde lefsene falt så godt i smak hos vennene hennes, og etterspørsel deres ble starten på tortillasuksessen.

I dag går Letys lefser unna som varmt hvetebrød, og de egner seg til alt fra burrito, wraps, fajitas som til pizzabunn.

Hvetetortilla fra Como Mexico fylt med Angus biffsnadder Hvetetortilla fra Como Mexico fylt med Angus biffsnadder
En tortilla kan fylles med nesten alt! Rester av lammelår sammen med litt tatziki, salat og små gode tomater blir super lunsj.

5. Lerstang kyllingconfit fra Vestfold

Be gjester på en smaksrik påskemiddag uten å stå over grytene i timevis. Lerstang er kylling fra Vestfold og har fokus på dyrevelferd. Kyllingen herfra er både ekstra saftig og smakfull.

Lerstangs kyllingconfit kommer i pakker på to lår, der ett er mer enn nok til én person. Du kan servere kyllingen med pasta og en enkel salat til. Og vips – så kan gjestene bare komme!

God plass, vinduer og dagslys som gir kyllingene en naturlig døgnrytme God plass, vinduer og dagslys som gir kyllingene en naturlig døgnrytme

Emblem
Sausene fra Gårdsand er basert på kyllingkraft og passer til de fleste av påskens middager

6. Inderøysodd

Varmende og smaksrikt sodd passer perfekt etter en lang dag i skisporet. Inderøysodd har håndverkstradisjoner fra Inderøy i Trøndelag, og en oppskrift som har gått i arv siden 1938. Mer enn tre generasjoner senere er fortsatt Inderøysodd blant de mest populære av sitt slag.

Den er enkel å varme opp, og kan serveres med flatbrød og fersk persille. Den faller garantert i smak hos både store og små rundt middagsbordet!

7. Finnmark rein – finnbiff

Hva med å samle venner til en deilig gryte med reinskav? Den tradisjonelle samiske gryteretten med viltkjøtt er vilt god på smak! Viltkjøttet får du fra Finnmark Rein, som er Norges største produsent av reinsdyrkjøtt. 

Lokalprodusenten sørger for at dyra beiter fritt på Finnmarksvidda, der de trives aller best. Server finnbiffen med tyttebær, potetmos og godt drikke til.

8. Bjertnæs & Hoel småpotet

Utenfor Tønsberg, rettere sagt på Smidsrød Gård på Nøtterøy, holder muligens landets mest dedikerte potetbønder til. Familiebedriften Bjertnæs & Hoel dyrker de ulike potetsortene i god jord og solrike åkre, og resultatet er smaksrike poteter du kan tilberede på utallig vis.

Småpotetene passer like godt til påskens lammestek som til koldtbord eller en lang påskefrokost med ulike småretter. De er ekstra gode å ovnsbake med litt salt, hvitløk, honning og olje.

Slik bruker du småpoteter

Slik bruker du småpoteter

Perlepoteter og småpoteter har blitt svært populære, men hvordan kan man bruke dem? Her er våre beste tips til oppbevaring og smakfulle oppskrifter for de små, lekre potetene.

Leif og Kristine brenner for godt håndverk og spennende smaker

9. FRIPA Radler

Nyt en frisk tørsteslukker fra Klokk & co – enten du er til fjells eller i byen. Radler er like deler øl og limonade og er frisk og leskende. De Oslo-baserte gründerne Kristine og Leif brenner for godt håndverk og spennende smaker. FRIPA Radler får du med lime og mango, mandarin og sitrongress og årets smak sitrus - et herlig tilskudd blant de alkoholfrie drikkene.

Emblem
FRIPA Radler har 50 % limonade av frukt? Et ypperlig, friskt tilskudd til påskens mange, lange middager!

Se utvalget av alkoholfri øl fra Klokk&co

10. Crème brûlée fra Ek Gårdskjøkken

På en gård utenfor Fredrikstad lages lekre desserter inspirert av gamle oppskrifter. Gårdsbruket eies av Ingrid og Joar Ek sammen med sønnen Lars Erik. Da Ingrid kom over bestemorens oppskrift på karamellpudding, ble den raskt så populær at familien bestemte seg for å skape et eget gårdskjøkken.

I dag finner du alt fra karamell-, mocca- og sjokoladepudding, crème brûlée og panna cotta i sortimentet. Vår favoritt er Ek Gårdskjøkkens fløyelsmyke crème brûlée, med et perfekt karamellisert topplokk. Nyt den med friske bær til!


På hytta, hjemme eller hos svigers i påsken?

Finn matskattene nærmest deg