Juviksild - Romsdal Se video

Juviksild - Romsdal

I Juvika – på øya Gossen ytterst på Romsdalskysten, der storhavet begynner, blir utvalgt sild til Juviksild.

Med utgangspunkt i solide tradisjoner produseres det her spiseklare kvalitetsprodukter for det moderne kjøkken. 

Kjøp Juviksild hos MENY

Sildeproduksjon begynte i Juvika i 1928, da bestefaren til Jon Ragnvald og Hanne-Cecilie kjøpte en enkel brygge i den fredelige havnen ved Jektholmen.

Etter å ha gått sine barnsben i sildeproduksjonen tok de to søsknene over roret i 2017 med ønske om å modernisere og utvide nordmenns forståelse og kunnskap om bruk av sild.

 

Jon Ragnval og Hanne-Cecilie overtok i 2017 Jon Ragnval og Hanne-Cecilie overtok i 2017

Sild er en av våre mest næringsrike matvarer, og som i tillegg gir minst klimaavtrykk. Så selv om sild er en matvare sterkt bundet opp av tradisjoner, er det også en uutforsket kilde til spennende mat for fremtiden.

Alle kan elske sild! I januar 2020 ble Juviksilds kryddersildfilet kåret til Juryens Utvalgte, Årets matspire og fikk i tillegg Matkanalens spesialpris under Det Norske Måltid.

På matfestivaler er det vanlig at folk som tror de ikke er sildespisere, blir kraftig overrasket når de får en smaksprøve.

Vinnere av Matskattstipendet 2023

Vinnere av Matskattstipendet 2023

Sild gikk til topps i Norges største lokalmatpris, og Juviksild mottar kr. 300 000 som vinner i MENYs Matskattstipend. Jerseymeieriet får kr. 150 000 for å videreutvikle produkter av A2A2-melk. Klokk & Co får kr. 150 000 for å utvikle en sunnere brus basert på norske og naturlige råvarer.

Øyvind byr på smaksprøver Øyvind byr på smaksprøver

Sild fortjener den aller største oppmerksomhet. Den oppmerksomheten får den på brygga i Juvika, der all produksjon foregår. Kvaliteten står i høysetet når vi skal produsere Juviksild og derfor benyttes kun utvalgt vinterfanget norsk vårgytende sild med riktig fettprosent. Alle fileter sorteres og kvalitetssikres før de legges i vår spesialkrydrede modningslake. Deretter vakumpakkes silda for best holdbarhet før utreise til butikk.

I produksjonen står kvalitet i høysetet I produksjonen står kvalitet i høysetet

Juviksild Julekrydret

Julekrydret kryddersildfilet har mer av de gode julekrydderne. Den gir god smak til din egenproduserte julesild og passer også godt til frokost og lunch sammen med f.eks egg. Den litt kraftige kryddersmaken passer også godt til bruschetta med vannmelon og ruccola.

Juviksild spekesildfilet

Spiseklar spekesildfilet er korrekt modnet, med god tekstur og lukter friskt av hav. Med sin tydelige sildesmak passer den meget godt som middag, men også til forskjellige smørbrødvarianter eller som grunnlaget for hjemmelaget sild på glass. 

Juviksild Kryddersildfilet

Spiseklar kryddersildfilet har en velkjent nellik-aroma, med en god balanse mellom krydderduft og hav. Den er utrolig allsidig og gir en smakfull middag, men kan også brukes i salater, på pizza, i taco, som smørbrød og selvfølgelig til din egen hjemmelagede sild på glass.

Juviksild Kryddersildfilet med chili

Spiseklar kryddersildfilet med chili er en litt sterkere kryddersild som egner seg godt i tacolefse, på smørbrød og i salater. 

Juviksild Kryddersildfilet med ingefær

Spiseklar kryddersildfilet med ingefær er en kryddersild med en ekstra dimensjon som gjør den fin å bruke sammen med ost og kjeks, og til forretter i kombinasjon med frisk frukt.

Juviksild er smaksatt og spiseklar Juviksild er smaksatt og spiseklar


Juviksild får du i alle MENY-butikker.