Kvitlin - mild og hvit

Kvitlin - mild og hvit

Kvitlin er en unik hvitost fra Ørsta på Sunnmøre. Osten er utviklet av erfarne ystere og laget på frisk melk fra lokale geiter hos TINE Meieriet på Ørsta. Kvitlin er en lagret ost med fyldig og svakt syrlig smak.

I denne unike hvitosten fra Sunnmøre er det brukt melk fra lokale geiter. Kvitlin er en lagret ost med fast konsistens og kritthvit farge. Osten kommer i 4 kilos hjul, og har en fyldig og svakt syrlig smak. 90% av Kvitlinproduksjonen eksporteres under navnet Snøfrisk, og det aller meste går til den amerikanske premium supermarkedskjeden Whole Foods. Heldigvis får vi også tilgang på denne osteperlenher hjemme.

Hos MENY skjæres osten for hånd og selges i porsjonsstykker fra butikkenes ostedisker.  

Ysterne i Ørsta har samlet mye erfaring og kompetanse innen osteproduksjon siden den første osten ble laget på dampmeieriet tilbake 1889. I 2003 ble den første faste hvite geitosten lansert. Oppskriften er den samme fra den gang. Mye omtanke og arbeide er lagt i å oppnå den høye kvaliteten og friske gode smaken på geitemelken.

Produksjonsmetoden, der mye gjøres manuelt, bidrar også til å få frem den unike smaken som Kvitlin har i dag. Osten er nå lagringsdyktig og lagres i minst tre måneder før den når butikkhyllene.

Kvitlin har blitt hedret med Spesialitetsmerket "Unik Smak" fra Matmerk og ble tildelt bronsemedalje under World Cheese Awards i London i 2017.

Verdens største ostemesse

Verdens største ostemesse

Når World Cheese Awards inntar Bergen og Grieghallen 2. november blir det rekordhøy deltagelse. Det meldes at 235 dommere fra 30 land, fra Japan og Israel til Canada og Kazakhstan, skal bedømme tilsammen 3472 oster fra 41 land! Velkommen til World Cheese Awards.

Kvitlin inngår i serien Norske Ostespesialiteter, en samling av norske osteskatter, fra definerte geografiske områder med særegne historier og sjel. Ostene er av høy kvalitet, godt håndverk, unike og rike på smak.