5 glutenfrie kaker du vil elske

5 glutenfrie kaker du vil elske

Skal du bake glutenfritt og lurer på hvilke typer mel du burde bruke, eller om det finnes noen gode kaker helt uten mel? Her får du 5 oppskrifter på saftig eplekake, gulrotkake og flere sjokoladekaker, helt uten gluten.

Heldigvis har vi i dag et stort utvalg allergivennlige produkter i butikkhyllene, slik at også de med intoleranse og allergi kan bake masse godt. I MENY kaller vi disse varene for Fri For produkter, se etter denne merkingen når du handler.

Du finner et stort utvalg glutenfritt mel hos MENY:

Favoritt på høsten

På høsten når de norske eplene er i sesong, er eplekaker i ulike varianter veldig populære. Epler blir sødmefulle og myke når de varmes, og egner seg godt i kaker, paier og i desserter som tilslørte bondepiker. 

Har du alt du trenger?

Saftig gulrotkake

En annen klassiker er gulrotkake med revet gulrot, kanel, muskatnøtt og hakkede valnøtter. Du kan også ha hakket sjokolade i denne om du ønsker.

Klissete sjokoladefudgekake 

Denne enkle kaken har raskt blitt populær. Den har kun 3 ingredienser + litt flaksalt og hakkede nøtter på toppen, og den trenger ikke bakes i ovn. Her er det fyldig kondensert melk og kokesjokolade som er stjernene, det er kun en tur i fryseren som skal til. Prøv den du og!

Handle middagen på nett og få det levert hjem:

Glutenfrie kakemikser

Glutenfri bursdagskake

Denne kaken er perfekt for deg som ønsker å bake en langpannekake til bursdag, som alle tåler. Denne har hverken mel, melk eller egg i seg, men er likevel rik på smak. Passer til langpanne i 20x30 cm, eller en rund springform 27 cm i diameter.

Har du alt du trenger?

Visste du at du også kan kjøpe glutenfrie kaker ferdig?

Både i butikk og gjennom kakemakeren har vi et utvalg glutenfrie kaker som du kan kjøpe ferdig. Se et utvalg under: 

Trykk her for flere allergivennlige kaker