Angusburger – vår beste hamburger
Du vet det er sommer når du kjenner duften av grillmat sive gjennom nabolaget.
Tanken på en smakfull og dryppende saftig burger fra grillen kan gi vann i munnen, gjerne toppet med saftig bacon, sprøstek løk, smeltet cheddar, en god bifftomat, en sennep som sparker litt og knasende sprø salat i et luftig burgerbrød.
Prøv våre aller beste burgere:
Perfekt burger med the perfect blend
Angusburgeren, som du finner i kjøttdisken hos MENY, er laget på en helt unik oppskrift.
Kokkene i MENY-Lauget har sammen med pølsemaker Albert Idsøe i Stavanger kvernet, blandet og stekt seg frem til den perfekte blandingen: 100% norsk Angus med nøyaktig 22% fett. Resultatet er en maksimalt saftig og smaksrik
Vår perfekte burger lager vi av 100% norsk, fersk Angus. Vi bruker en blanding av rene muskler og ikke sorteringskjøtt.
- Når vi grovkverner vår blanding av bog, brisket og høyrygg gir dette den optimale fettprosenten, som igjen bidrar med god saftighet og masse smak. Denne burgeren er perfekt på grillen, sier Espen Schøning Lie, kokk og leder av MENY-lauget.
Husk godt tilbehør til burgeren
Slider, burger eller King
I kjøttdisken vår finner du både den originale angusburgeren i normal størrelse på 130 gram, samt 4 andre størrelser. Ekstra sulten? Du får også Angusburger helt opp i 250 gram!
- 70 gram - Slider
- 70 gram - Smash burger
- 130 gram - Original
- 180 gram - King of the World
- 250 gram - King of the Universe
Ikke noe tull – bare bra burger
Siden Angusburgeren består av så gode råvarer, er den kun smaksatt med litt salt for å fremheve den rene, gode kjøttsmaken.
Målet har vært å skape den perfekte burgeren, og vi er utrolig stolte over resultatet! Ikke noe tullball, bare veldig bra burger.
En rekke av verdens mest profilerte kokker og restauranter foretrekker kjøtt fra Angus-rasen, og det er enkelt å forstå hvorfor. Norsk Angus er storfe av ypperste klasse og kjent for perfekt marmorering, som gir kjøtt av den aller beste kvaliteten.
At kjøtt er perfekt marmorert betyr at fettet i kjøttet er jevnt fordelt i stykket. Det er fettet som gir kjøttet smak og gjør det saftig og mørt.
I samarbeid med Meny, Prima Jæren og Nortura lager vi noe av det beste kjøttet som er å få. Norsk Angus er en funksjonell rase med god helse, forteller leder i Norsk Aberdeen Anguslag og angusbonde Svein Eberhard Østmoe.
- Dyrene er gode grovfôr-utnyttere som passer utmerket til beite i fjell og skog. Slik forvandler de norske ressurser til marmorert kjøtt i verdensklasse, forklarer han.
Et magrere alternativ
I kjøledisken finner du også ferdigpakkede angusburgere og -sliders. Disse er et litt magrere alternativ med 14 % fett, men er et godt og smakfullt alternativ til andre ferdigburgere. Topp med syltet rødløk, chipotlemajones, en spennende ost og frisk salat.