Den beste toppingen til burgeren

Den beste toppingen til burgeren

Ofte er en klassisk burger med ost, salat, tomat og dressing det beste, men mulighetene for variasjon er stor. Hva med sprø bacon, frisk tomatsalsa, en skarp ost, søt frukt eller en spicy dressing? Se våre beste tips.

Det er lett å gå for det samme gamle når man skal toppe burgeren. Enten du tviholder på den trofaste toppingen eller har lyst til å prøve noe nytt, har vi noen gode forslag til tilbehør som får burgeren til å bli ekstra god.

Klassisk tilbehør til burgeren

Går du for en klassisk hamburger serverer du med frisk salat, tomat, løk, sylteagurk, sprø bacon og smeltet ost. En klassiker som aldri går av moten, og som alle liker! 

Prøv noe nytt og spennende

Om du vil overraske middagsgjestene med noe ekstra godt, anbefaler vi at du våger noe utover det klassiske tilbehøret. En spennende hamburger er ikke vanskelig å lage, hemmeligheten ligger i å bruke de gode råvarene og litt ekstra deilig tilbehør.

Kunsten er å finne en balanse av smaker, og treffe den perfekte miksen av salt, søtt og syrlig.

Topp burgeren med smaksrik ost

Hamburger eller cheeseburger? For mange er burger uten ost utenkelig. Men hva med å prøve andre ostetyper enn tradisjonell gulost og cheddar? 

Er du litt tøffere anbefales brie eller Camembert, men om du virkelig ønsker en smaksrik ost er blåmuggost et spenstig og godt valg.

Har du prøvd å ha osten i selve hamburgeren? Riv osten og bland den i kjøttdeigen. Når den stekes, vil den fordele seg og smelte i hele hamburgeren. Himmelsk godt!
De beste ostene til hamburgeren

De beste ostene til hamburgeren

Hva skal til for å lage den ultimate cheeseburgeren? God ost, såklart! Her får du tipsene som løfter hamburgeren til nye høyder.

5 rågode toppinger du kan lage selv

Det finnes vanvittig mange gode toppinger, majoneser og sauser til burger, men hvorfor ikke lage dine egne? Det viktigste er at det er søte, syrlige eller salte smaker som passer godt til burger og ost. 

1. Syltet rødløk

Rå løk er godt på burgeren, men syltet rødløk tar burgeren opp til neste nivå. Du kan enkelt lage den selv på så lite som 30 minutter, og passer også på pølsene, til rødt kjøtt og i taco. 

2. Klassisk coleslaw

Det er lite som smaker så mye av sommer som hjemmelaget coleslaw på burgeren. I tillegg er det enkel å lage selv! Hvis du liker det litt mer spicy, kan du tilsette litt sriracha eller annen chilisaus.

3. Chunky guacamole

Guacamole er ikke bare godt til tacoen, men passer også ypperlig til burgere av alle slag. Du kan også lage den så mild eller sterk du vil etter eget ønske. 

4. Karamellisert løk

Liker du karbonader med løk, bør du prøve hamburger med karamellisert løk! Denne oppskriften er med sukker, balsamico og Worcestershire saus som gir en fantastisk god smak som passer til både burgeren og som topping på pølsene.

5. Maiskrem

Mais hører til grillmaten, og du kan også ha den på burgeren! Den lages enkelt med fløte og eplejuice, og passer like godt til grillet kjøtt som på burger. Hvis du er en maiselsker, er dette tilbehøret for deg!

Mer spennende tilbehør til burgeren

Det finnes mye annet digg du kan toppe burgeren med. Utforsk nye smaker med disse oppskriftene:

Ikke tid til å lage selv? Vi har ferdig tilbehør

Prøv andre frukt og grønnsaker på burgeren

Litt lei av de vanlige tomatskivene eller løkringene? Prøv litt andre grønnsaker enn du vanligvis gjør - eller hva med frukt? Prøv disse på burgeren når du har lyst til å smake noe litt utenom det vanlige:

  • Ananas
  • Syltet jalapeño
  • Syltet rødbet
  • Mango
  • Grillet melon (topp den gjerne med litt balsamicoeddik!)
Slik griller du grønnsaker

Slik griller du grønnsaker

Vi elsker å grille om sommeren, enten det er i parken eller hjemme på terrassen. Burgere, pølser, svinefilet, halloumi, grønnsaker og frukt. Vi lager gjerne hele måltidet på grillen, og i denne artikkelen gir vi deg våre beste tips til hvordan grille grønnsaker.

Digg tilbehør ved siden av burgeren

Ikke at favorittburgeren nødvendigvis trenger selskap, men noen ganger er det greit å servere noe ved siden av. Vil du lage tilbehøret selv? Her er noen gode oppskrifter:

Andre ting som smaker digg ved siden av burgeren er potetgull, potetmos eller tortillachips i kombinasjon med en grønn salat, bønnesalat eller rissalat.

Lag selv eller kjøp ferdig

Gode råvarer er essensielt for et best mulig resultat - og mye av hemmeligheten ligger i tilbehøret. Lager du hjemmelaget ketchup og sennep så imponerer du hele familien, og løfter samtidig smaken til nye høyder.

I tillegg har vi et stort utvalg sauser, glazer, marinader og dressinger med restaurantkvalitet som du kan velge mellom om du ønsker å gjøre det kjapt, enkelt og godt.