Tzatziki

Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Hjemmelaget tzatziki er godt til laks og kylling. Passer også fint å bruke som dip til godt brød, for eksempel som en del av et koldtbord.
Tzatziki

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Du kan gjerne tilsette 2 ss finhakket dill, persille eller mynte i tzatsikien.

Slik gjør du

  1. Del agurken i to på langs. Skrap ut frøene i midten. Riv resten av agurken på et grovt rivjern og ha den i en sil. Ha på 1/2 ts salt. Rør rundt og la stå på benken til mesteparten av vannet har rent av.
  2. Du kan gjerne la den stå over natta i kjøleskap hvis du har tid, men dette er ikke nødvendig. Jo lenger du lar agurken renne av, jo fastere blir tzatzikien.
  3. Finhakk hvitløksfeddene og bland med agurk og yoghurt. 400g yoghurt tilsvarer ca 4 dl. Smak til med skall og saft fra sitronen, salt og pepper. Pynt gjerne med agurk i biter eller strimlet agurk.