Slik griller du grønnsaker

Slik griller du grønnsaker

Grillsesongen byr sannelig på mye godt for ganen. Men blant saftig hamburgere, koteletter og grillet fisk må du ikke glemme det som er minst like viktig for måltidet; nemlig grønnsakene.

Grønnsakene er proppfulle av gode næringsstoffer i tillegg til å tilføre friske farger og gode, varierte smaker til middagen. Men la kokeplaten få hvile litt i sommer, grønnsaker er nemlig supergodt på grillen!

Grill grønnsakene for ekstra god smak

Grilling fremhever grønnsakenes sødme, og gjør dem ekstra saftige. I tillegg er det er også en glimrende måte å få i seg de anbefalte fem om dagen på. Ta det du har i kjøleskapet - alt kan grilles! 

Slik griller du grønnsakene

 1. Rens grønnsakene. Du kan også del dem i grove biter eller skiver om du ønsker.
 2. Pensle med litt olje og legg dem på grillen.
 3. Når grønnsakene er møre er de ferdige! Pensle gjerne med litt olje eller marinade etter grilling. Da tørker de ikke ut
 4. Ha på krydder eller urter rett før servering. 
Grønnsaker er perfekt tilbehør på grillen, og kan enkelt grilles sammen med både fisk og kjøtt Grønnsaker er perfekt tilbehør på grillen, og kan enkelt grilles sammen med både fisk og kjøtt

Pensle grønnsaker med hjemmelaget urteolje

For litt ekstra spennende smak kan du også lage din egen urteolje som du pensler på grønnsakene underveis. 

Dette trenger du: 

 • 1 dl olivenolje
 • 2 finhakkede hvitløksfedd
 • 1 håndfull hakkede, friske urter (f.eks oregano, basilikum, timian, persille eller rosmarin)

Bland alt sammen og pensle på grønnsakene eller grillspydene. Enkelt og proppfullt av gode smaker!

Prøv disse på grillen

Emblem
Alt kan grilles - og da mener vi absolutt alt! Prøv paprika, løk, squash, aubergine, tomat, fennikel, maiskolber og brokkoli for å nevne noen.

Grillspyd med grønnsaker

Grønnsaksspyd er en god idé dersom du ønsker mindre biter med grønnsaker, samtidig som du kan blande flere smaker sammen.

Lag rene grønnsaksspyd eller ha en miks av spennende grønnsaker og kjøtt eller fisk på spydene. Pensle godt med olje eller marinade før spydene legges på grillen. Perfekt både som tilbehør og hovedrett!

Grillspyd: smakskombinasjoner, grilltider og marinader

Grillspyd: smakskombinasjoner, grilltider og marinader

Lag ulike grillspyd med familiens favoritter av grønnsaker, kylling, fisk og kjøtt, og tre på et grillspyd. Vi tipser om gode kombinasjoner, grilltider og marinader.

Grønnsaker grillet i folie

Ved å bruke aluminiumsfolie kan du lage spennende grønnsakspakker. Lag enten rene grønnsakspakker eller ha oppi fisk eller kjøtt sammen med god marinade og krydder - enkel middag som gjør seg selv.

Gode kombinasjoner i grønnsakspakkene:

 • Brokkolini, rødløk, hvitløksfedd og timian med litt olje, salt og pepper.
 • Squash, cherrytomater, paprika og mais - en favoritt hos barna!
 • Brokkolini, tomater, gulrot og sukkererter
Du kan også gjøre det enkelt ved å kjøpe ferdige grønnsaksblandinger på butikken. Wokmiks er perfekt på grillen!

Slik griller du hele grønnsaker

Grillede gulrøtter, mais, tomater eller kål er god sommermat og ikke minst godt tilbehør til det meste av grillmat!

 • Gulrøtter er godt grilltilbehør! Er gulrøttene små og tynne kan de legges rett på grillen. Hvis gulrøttene er litt større bør de enten legges i folie eller forkokes før de legges på grillen.
 • Maiskolber er klassisk tilbehør på grillen og er alt forkokt om du kjøper dem ferdige i butikken. Disse trenger med andre ord kun å varmes kjapt på grillen. 
 • Tomater får en unik sødme når de grilles. Velg små tomater, de blir raskest ferdig. Pensle lett med olje og legg dem på grillen. Er de veldig små kan du legge dem i en ildfast form. 
Husk å pensle alt som skal grilles rett på grillristen med olje. Da hindrer du både at de grønnsakene fort blir svartbrente og at de setter seg fast på risten.
 • Spisskål deles i to før den legges på grillen. Den blir rund og nøtteaktig i smaken - perfekt til grillmåltidene! Server gjerne med urtesmør.
 • Aspargesbønner blir raskt både sprø og saftige på grillen, og er kjapt ferdige. Grilles i aluminiumsform, og gjerne med et par hvitløksfedd. Snu blandingen underveis.

Prøv frukt på grillen i sommer

Prøv frukt på grillen i sommer

Grillen lokker frem spennende smaker i frukt, så hvorfor ikke utnytte varmen fra grillen til det fulle? Avslutt sommermåltidet med dessert tilberedt på grillen.

Bakt potet med ditt favorittfyll

Perfekt både som middag og tilbehør - den bakte poteten er et populært valg om du liker at middagen gjør seg selv. Den trenger litt god tid, så ca 1 time på indirekte varme gjør susen!

Topp den bakte poteten med ditt favorittfyll. Prøv med klassiske toppinger som rømme, ost og skinke eller prøv noe helt nytt som kremost og reker. Her er det kun fantasien som setter grenser!

Slik lager du bakt potet med det diggeste fyllet

Slik lager du bakt potet med det diggeste fyllet

Trodde du bakt potet var et kjedelig tilbehør til maten? Tro om igjen. Bakt potet har stadig blitt mer populær, og gjør et comeback som et skikkelig festmåltid! Her er våre beste tips for å lage perfekt bakepotet.

Prøv noe nytt på grillen

Frisk opp de klassiske grønnsakene til å bli spennende delikatesser, som for eksempel grillet agurk med vårløk og gressløk. 

Ikke vær redd for å eksperimentere med smaker og nye grønnsaker - mange grønnsaker får en helt annen smak når de grilles.