Hjemmelaget ketchup

Gode råvarer er essensielt for et best mulig resultat – og mye av hemmeligheten ligger i tilbehøret. Lager du hjemmelaget ketchup og sennep så imponerer du hele familien, og løfter samtidig smaken til nye høyder. Denne oppskriften på hjemmelaget ketchup blir fort en favoritt!
Hjemmelaget ketchup

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Hjemmelaget ketchup

Slik gjør du

  1. Kutt løk, selleri og tomater i terninger. Kjør løk og selleri i en kjøkkenmaskin til den er finhakket. Varm oljen i en kjele, tilsett løk og selleri og la dette bløtgjøre seg på middels varme mens du rører. Tilsett hvitløk, og la småkoke i 5 min.
  2. Tilsett krydderet og kok i ett minutt. Rør inn de øvrige ingrediensene og kok opp, la småkoke uten lokk i ca 1 time på lav varme til tomatene er most og væsken er redusert til det halve.
  3. Kjøres i kjøkkenmaskin til en jevn purè og avkjøl. Ketchupen vil tykne litt når den blir kald, og bør oppbevares på et sterilt og tett glass i kjøleskapet.