Hemmeligheten bak en skikkelig god burger

Hemmeligheten bak en skikkelig god burger

En digg burger kjennetegnes av gode smaker som er i perfekt harmoni. Saftig burger, ferskt brød og topping som komplementerer hverandre. Slik bygger vi vår beste burger.

Noen vil mene at det er en klassisk cheeseburger som er den beste burgeren, mens andre vil argumentere for at verdens beste burger trenger både smeltet ost, bacon og sprøstekt løk.

Hemmeligheten bak en skikkelig god burger er like enkel og ujålete som burgeren i seg selv; Du trenger de riktige råvarene, og du må sette dem sammen i riktig rekkefølge. 

Den beste burgeren har en god balanse av ulike smaker. Det handler rett og slett om å skape den perfekte miksen av salt, søtt og syrlig. 

En burger kan enkelt løftes fra helt ordinær til en smaksopplevelse utenom det vanlige med enkle grep En burger kan enkelt løftes fra helt ordinær til en smaksopplevelse utenom det vanlige med enkle grep

Velg riktig burger

Et godt utgangspunkt er selvfølgelig en god burger, og her har MENYs Angusburger det som skal til. Vår unike burger-blend gjør at dette er en sikker vinner på grillen. 

Angusburgeren er grovkvernet og har akkurat riktig mengde fett – noe som gjør den saftig og gir masse deilig smak når den grilles.

Angusburger – vår beste hamburger

Angusburger – vår beste hamburger

Ingenting slår grillmat om sommeren, og en saftig burger med luftig brød og frisk salat blir aldri feil! Den perfekte burgeren er laget av norsk Angus med nøyaktig 22 prosent fett, og du får den bare hos MENY.

Slik bygger du den perfekte burgeren

Hva bør egentlig en god burger inneholde? Meningene er mange, men med godt burgerbrød, saus, friske grønnsaker, litt ekstra på toppen og ikke minst en god burger, er mye gjort! 

 1. Del burgerbrødet i to og varm kjapt på grillen eller i stekepannen
 2. Begynn med et lag god saus på bunnen av burgerbrødet
 3. Ha deretter på tomat og frisk salat - de er best under burgeren
 4. Legg på burgeren rett fra grillen eller stekepannen. Skal du lage cheeseburger bør osten legges på de siste to minuttene før burgeren er ferdig. 
 5. Glad i saus? Ha på ekstra coleslaw, aioli, ketsjup og sennep på toppen av burgeren. 
 6. Topp med sprøstekt bacon, sprøstekt løk eller syltet rødløk.

 

Ikke glem godt burgerbrød og sprø grønnsaker

Burgertilbehøret er så mye mer enn tørre burgerbrød og hamburgerdressing! Skal du lage en skikkelig digg burger, er det viktig med tilbehør på samme nivå som burgeren.

 • Luftig burgerbrød er et must for å lykkes. Brioche er både luftig og litt søtt, og blir best når du legger det på grillen rett før du skal sette sammen burgeren
 • Fyll på med sprø salat og smakfulle grønnsaker. Crispisalat, hjertesalat, agurk, tomat, sylteagurk og løk i ulike varianter passer godt på alle burgere.
 • Syltet tilbehør som syltet rødløk, sylteagurk eller syltet jalapenos gir en syrlig og god spiss på smaken, en perfekt partner til den litt fetere burgeren og ost. 
Du kan også steke innsiden av burgerbrødene i litt smør eller olje. Da blir de sprø på innsiden, og tar ikke opp så mye saus.

Husk det gode tilbehøret:

Prøv spennende smaker på sauser og ost

Selve nøkkelen til suksessen ligger i de litt spennende og kanskje uvante smakene. Bruk litt ekstra på ost, ketchup, sennep og saus. Dette er noen tips til gode toppinger du bør teste ut på burgeren:

 • Cheddar har god smak og suveren smelteevne, og løfter burgeren til nye høyder. Har du ikke prøvd cheddar på burger før, bør du definitivt gjøre det nå!
 • Chilimajones er et godt alternativ til søte BBQ sauser. Du kan også lage din egen med chiliflak eller Srirachasaus for deg som liker det ekstra hot.
 • Blåmuggost er utrolig godt på burger! Prøv også sprøstekt bacon sammen med blåmuggosten.
 • Coleslaw er en annen klassiker på burgeren, og passer spesielt godt med syltet rødløk. 

Husk dette til burgeren: