Middelhavsmat som bevarer feriefølelsen
Har du reisefeber eller har akkurat kommet hjem fra varmere strøk? Da er det godt å kunne drømme seg bort med deilig mat som gir den ultimate feriefølelsen.
Server lekker carpaccio
En tradisjonell carpaccio består av tynne skiver rått kjøtt (gjerne indrefilet) med olivenolje, sitron, pepper, revet parmesan og rucculasalat.
Hvorfor ikke lage en variant med spekeskinke? Perfekt på varme sommerdager, som en snack eller en smakfull forrett. Server gjerne med ristet loff eller som bruschetta.
Glad i sjømat? Lag carpaccio med kamskjell:
Middelhavsfisken dorade
Grillet dorade fører tankene tilbake til sommerferiens utsøkte fiskemåltider ved Middelhavet. Kanskje har du fått den servert på en terrasse i Italia, Hellas eller Frankrike?
Fersk dorade levert på døren:
Fristende småretter til tapas
Tapas er enkelt, smakfullt og typisk spansk. Her er seks retter du kan lage selv, enten på ferie eller for å minnes din siste Spania-tur.
Gresk salat med fetaost
Du trenger ikke å dra til Hellas for å nyte den gode smaken av gresk mat. Gresk salat er lett og friskt, og passer godt som tilbehør til kjøtt og fisk, eller et godt lite måltid i seg selv.
Hemmeligheten er å bruke gode, sødmefulle og modne tomater og smakfulle oliven. Lag den selv eller kjøp den ferdig i ferskvaredisken hos MENY.
Alt du trenger til gresk salat
Paella med skalldyr
Det er nærmest umulig å ha vært i Spania uten å ha spist paella. Det selges ulike varianter de fleste steder, også i typiske snackbarer og hurtigrestauranter. Visste du at paella er søndagsmiddag i Spania?
Paella kan du lage like lett hjemme og hos MENY får du kjøpt skikkelig spansk paellaris og den deilige sjømaten du vil ha i:
Gyros – smaken av Hellas
Greske ferieminner friskes opp ved servering av hjemmelaget gyros, som er marinert kjøtt servert med tzatziki, løk, tomat og pommes frites i pitabrød.
Lag en klassisk pasta carbonara
Den italienske klassikeren pasta carbonara er en helårsfavoritt her hjemme, men den er likefullt en av våre favoritter når vi først er i Italia.
Sausen består av egg, parmesan, kokevann fra pastaen, pepper og stekt bacon. I Italia brukes ofte guenciale (som ligner på bacon) og fåremelksosten Pecorino Romano.
Flere pastaretter du bør prøve i sommer:
Autentisk Italiensk pizza
Italiensk pizza har tynn, sprø bunn. På den tynne bunnen er det hjemmelaget pizzasaus, parmaskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt.
Crêpes med nutella
Avslutt kvelden med disse franske dessertpannekakene. Crepes er tynne pannekaker lages flere steder rundt Middelhavet og gjerne serveres med friske bær, frukt og nutella.